Beton ciré in huis

0
184

 

De nieuwe stijl die veel in moederen huizen wordt gebruikt is beton cire, dit is beton maar dan in een dunne laag aangebracht op de muur.

Wat is Beton Cire?

Dit is een betonsoort die direct op de muur wordt aangebracht. Deze techniek wordt toegepast in woningen, kantoren en andere gebouwen. Het is erg populair geworden omdat het voordelig en gemakkelijk aan te brengen is. De voordelen van deze techniek zijn dat het door iedereen gemakkelijk kan worden toegepast, zolang ze maar over de juiste gereedschappen en materialen beschikken. Het bespaart ook tijd omdat het snel kan worden gedaan en niet veel voorbereiding of planning vooraf vereist.

Voor wie is Beton Cire bedoeld?

Voor wie in een modern huis wil wonen maar een beperkt budget heeft kan het zelf aanbrengen. Zo bespaar je de aannemer kosten. Beton cire is een goed alternatief voor stenen en houten wanden of vloeren, omdat het goedkoper is en ook nog eens heel makkelijk zelf aan te brengen. Voor iedereen die een andere uitstraling of sfeer in huis wilt of voor iemand die een huis gaat renoveren. 

Wat zijn de voordelen van Beton Cire?

Wat zijn nou de voordelen van beton ciré? Het is betaalbaar en het is gemakkelijk aan te brengen. Verder is beton ciré op veel verschillende plekken te gebruiken, denk aan de tuin, vloeren, badkamers en zelfs in de douchecabines. Beton ciré is namelijk waterbestendig en kan goed tegen temperatuurverschillen. 

De prijzen van beton cire

Beton cire vloer prijs is verschillend van van het type ondervloer u heeft. Heeft u bijvoorbeeld een betonnen vloer, dan is de prijs goedkoper dan een houten vloer. De prijzen van beton ciré: het hangt af van het materiaal dat is gebruikt om de betonnen cire te maken. Je kunt het beton zelf makkelijk plaatsen of dit uitbesteden aan een specialist, dit is uiteraard duurder.

Wat moet je weten over deze nieuwe trend?

• Het is gemakkelijk aan te brengen.

• Voor veel verschillende plekken is beton ciré te gebruiken 

• Het beton cire aanbrengen is erg makkelijk

• Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren. • Past bij bijna elke stijl 

Het blijkt dus maar dat het beton cire interessant is!

Hoe breng je beton ciré aan?

Check altijd of je de juiste ondergrond hebt. Deze maak je vet en stofvrij. Bij het aanbrengen van beton ciré gebruik je een flexibele spaan. Dat is belangrijk, deze beweegt mee met de contouren van je ondergrond. Na het aanbrengen van de eerste laag wacht je tot deze droog is, om vervolgens een nieuwe laag aan te brengen.  Wat erg belangrijk is bij het aanbrengen van de verschillende lagen, is geduldig te wachten tot de laag droog is voor er wordt gestart met de nieuwe laag. Vervolgens voor extra bescherming in keuken of badkamer kan er een extra waterdichte PU coating worden aangebracht.