5 bruikbare tips voor als je wilt starten met crypto

0
350

Handelen in crypto? Je hebt er vast wel eens over gehoord, maar hoe doe je dit op een logische manier? Het is belangrijk om niet in het wilde weg maar gewoon te beginnen en daarom vind je hier een aantal waardevolle tips. Je hebt vast wel eens gehoord van de Bitcoin, want dit is de bekendste cryptomunt die er is. Maar er zijn nog veel meer cryptomunten en daar kun je je in verdiepen om zo een vlotte start te maken en goed beslagen ten ijs te komen. Er zijn ook een aantal termen die je nu misschien nog niets of weinig zeggen, maar door onderzoek betekenis krijgen. Een goed begin is het halve werk en hieronder geven wij je alvast een voorzetje voor als je op het punt staat om te starten met het handelen in crypto.

Tip 1: onderzoek de diverse cryptomunten

Er zijn veel verschillende soorten cryptomunten en daarom is het van groot belang om informatie op te zoeken over deze munten. Elke cryptomunt is uniek en heeft daarom een eigen doel. Van de verschillende cryptomunten zijn ‘whitepapers’ en hieruit kan je de benodigde informatie halen waardoor je relevante kennis hebt per cryptomunt. Goed is verder om te realiseren dat er veel cryptomunten in omloop zijn met een dubieus fundament, zogeheten ‘shitcoins’. Naast het onderzoek naar de verschillende munten kun je onderzoek doen naar de verschillende manieren van handelen met cryptomunten. Hierbij komen eventuele risico’s kijken, de ‘blockchain’ en de kenmerken hiervan. Raadpleeg hierbij de beste bank voor informatie over cryptocurrency.

Tip 2: veilig opslaan van je cryptomunten

Een cryptomunt is digitaal geld en hier kan op geaasd worden door kwaadwillende mensen. Het veilig opslaan van je munten voorkomt een digitaal bezoekje van eventuele dieven. Je kunt je cryptomunten veilig opslaan door gebruik te maken van een zogeheten crypto wallet. Deze wallets heb je zowel online als offline. Veel handelsplatformen bieden dit soort wallets aan, en het is goed om even te kijken welke wallet het beste bij je past.

Tip 3: het juiste handelsplatform

Om te handelen in crypto dien je te beschikken over een account bij een handelsplatform. Daar zijn er velen van. Denk hierbij aan Kraken, Bitpanda, Litebit, BitcoinMeester en natuurlijk het Nederlandse bedrijf Bitvavo. Alle handelsplatformen hebben zo hun voor- en nadelen, en het is goed om even na te gaan welk platform het beste bij jou past.

Tip 4: begin met kleine bedragen

Je bent nieuw in deze wereld en daarom is het eerst belangrijk om te kijken hoe het koersverloop van de verschillende cryptomunten eruitziet en heeft gezien, in het verleden. Start eerst met kleine bedragen, ongeacht in welke munten je investeert. Zo kun je eerst even kijken hoe het handelen in crypto in zijn werk gaat, en beperk je daarnaast ook de risico’s.

Tip 5: in meerdere digitale munten tegelijk investeren

Het verschilt per cryptomunt hoeveel potentie deze heeft. Het is daarom slim om meerdere munten aan te schaffen zodat je je kansen maar ook de risico’s spreidt. Het spreiden van kansen zorgt doorgaans voor meer kans op een munt die winstgevend is.