Geef jouw woning een make over!

0
2440

Het zonnetje gaat weer schijnen, de vogeltjes fluiten en de bloemetjes staan in bloei: het is weer lente! En dat betekent dat jouw woning wel een opfrisbeurt kan gebruiken. Haal de lente in huis met nieuwe, frisse kleuren. In deze blog lees je wat je nodig hebt voor een make over van jouw woning!

Voorjaarsschoonmaak

Het is niet de leukste klus, maar wel nodig voor de make over: de voorjaarsschoonmaak. Alle spullen die je al een lange tijd niet gebruikt hebt, mogen de deur uit! Behalve de herinneringen dan natuurlijk. Vind je het lastig om spullen weg te doen? Vraag dan of iemand je komt helpen. Als je de spullen hebt uitgezocht kun je alle spullen die je houdt een mooi plekje geven. Ga daarna met een sopje door het huis heen en de voorjaarsschoonmaak is weer gebeurd.

Muren

Een nieuw kleurtje op de muur kan veel verschil maken in huis! Al is het een fris laagje wit. Om een zomers gevoel te creëren in huis, kun je de muur een natuurlijke kleur geven. Bijvoorbeeld beige, groen of oudroze. Deze kleuren zijn niet heel opvallend, maar het staat wel erg gezellig! Het voordeel van die kleuren is ook dat het makkelijk te combineren is met andere kleuren. Zo past het in ieder interieur!

Meubels pimpen

Behalve de muur verven, kan je ook een klein kastje een likje verf geven. Zo lijkt het net alsof je een nieuw kastje hebt gekocht. Hoe leuk is dat? Hetzelfde geldt voor de eettafel of stoelen. Er is veel meer in huis dat je kunt verven, dan je denkt!

Nieuwe raamdecoratie

De raamdecoratie bepaalt voor een groot deel de uitstraling van jouw woning. Voor de lente raad ik aan om te kiezen voor raamdecoratie die veel licht binnenlaat. We moeten er tenslotte van genieten dat het weer langer licht is en het zonnetje weer af en toe schijnt! Kies bijvoorbeeld voor jaloezieën of shutters. Deze laten veel daglicht binnen, maar geven je wel veel privacy in huis. Voor in de keuken zijn ook plisse gordijnen erg leuk! Handig is dat je deze zo hoog of laag kunt hangen als je wilt, want deze monteer je aan de zijkanten van het raamkozijn. Tot slot doen zwierige gordijnen het ook altijd goed in de lente. Kies een mooie, neutrale kleur om het lekker licht te houden.

Andere accessoires

Wissel de hoezen van de kussentjes op de bank eens voor hoezen met een gezellig lente kleurtje. Misschien kan dat oude schilderijtje ook wel eens vervangen worden door een vrolijke poster. En wat dacht je van een nieuwe plant? De lente is hét moment om planten te laten groeien of te stekken, dus maak daar gebruik van! Dan mist alleen nog een grote bos tulpen op het aanrecht en een mooi plateau met kaarsen op de eettafel.