Waar wordt EPDM voor gebruikt?

0
335

EPDM wordt voornamelijk gebruikt voor het bedekken van platte daken. Deze daken dienen goed beschermd te worden. Op puntdaken wordt het dak goed beschermd door de dakpannen. Het is dus van belang om EPDM aan te schaffen voor jouw dak. Zo bescherm je je dak en weet je zeker dat je lekkage kunt voorkomen. EPDM dakbedekking wordt voornamelijk aangebracht op houten ondergronden zoals OSB platen of een houten dakbeschot. Ook kan EPDM aangebracht worden op eerder gelegde dakbedekking. Hierdoor hoeft de oude dakbedekking niet verwijderd te worden. Wil jij ook EPDM dakbedekking aanschaffen? Lees dan verder!

 

Waar kan EPDM niet tegen?

EPDM is een soort rubber dat uitermate goed bestendig is tegen vrijwel elke denkbare stof en belasting. Toch komt het wel eens voor dat de EPDM ergens niet tegen kan. Zo kan EPDM bijvoorbeeld niet tegen chloor. Chloor bijt namelijk snel in de EPDM dakbedekking. Hierdoor wordt de EPDM gevoeliger, waardoor het makkelijker kan scheuren. Het is daarom ook verstandig om de EPDM dakbedekking niet naast een zwembad te plaatsen. EPDM dakbedekking is verder sterk genoeg om te plaatsen op platte daken. Het is daarentegen zeker een aanrader om gebruik te maken van EPDM dakbedekking. 

 

Een compleet EPDM pakket 

EPDM is niet de goedkoopste dakbedekking die je kunt aanschaffen, maar biedt wel de juiste bescherming voor jouw daken. Je hebt de mogelijkheid om de EPDM en de lijm apart van elkaar aan te schaffen. Wel zal dit zorgen voor hogere kosten. Als je dit wilt voorkomen, is het verstandig om te kiezen voor een compleet EPDM pakket. Wel is het van belang om genoeg EPDM en lijm aan te kopen. Kijk dus goed welk pakket jij nodig hebt. Lukt het nou niet om het juiste EPDM pakket te vinden? Neem dan contact op met het bedrijf. Het bedrijf zal zo spoedig mogelijk in contact proberen te komen met jou voor een optimale oplossing waar iedereen blij van wordt!

 

De levensduur van EPDM 

EPDM dakbedekking heeft een erg lange levensduur. Zodra jij je EPDM op de juiste manier op het dak legt en bevestigt, kun je verwachten dat deze dakbedekking minstens 40 jaar mee gaat. Dit betekent dat je wellicht maar 1 keer in je gehele leven de dakbedekking hoeft te plaatsen. Door deze lange levensduur, is dit product zeker duurzaam om te gebruiken voor het bekleden van je dak. Wil jij EPDM kopen? Doe dit dan gewoon snel online!