3x tips voor een stijlvolle woning

0
248

Hoewel we het thuis vaak prima voor elkaar hebben, kan het interieur zo nu en dan wel een upgrade gebruiken. Breng jij je vrijdagavond liever bij vrienden door in plaats van dat je hen thuis uitnodigt? Of heb je net een nieuwe woning maar weet je nog niet goed hoe je het naar jouw smaak in moet richten? Dan is het tijd om weer wat aandacht en liefde in het interieur te steken. Thuis is de plek waar je komt na een lange dag werken, waar je wakker wordt met je favoriete mensen en waar je je ’s ochtends klaarmaakt om de nieuwe dag weer fris te beginnen. Een fijn thuis is dan ook voor iedereen belangrijk. Om jouw thuis een boost te geven kijk je vooral naar de basis van het interieur, de verschillende woonstijlen en je persoonlijke touch.

 

De basis

De vloer, muren en raambekleding vormen samen de basis van het interieur. Hoewel je deze al snel als vanzelfsprekend gaat zien zijn ze enorm van invloed op de sfeer en uitstraling in huis. Valt een van de elementen buiten de boot, dan zul je dit terugzien in de algehele sfeer van het interieur. Vaak begin je bij het kiezen van de vloer. Er zijn verschillende soorten, waaronder de houten vloer, laminaat, PVC, tapijt of tegels. Iedere soort heeft zijn eigen voor- en nadelen, ga dus goed na welke vloer het best bij jou past. Dit geldt ook voor raambekleding, want ook hier zijn diverse varianten waaruit je kunt kiezen. Denk aan gewone gordijnen, Rolgordijnen, jaloezieën en lamellen. Bekijk per ruimte welke soort raambekleding het meest geschikt is en laat bijvoorbeeld rolgordijnen op maat maken om de lichtinval te blokkeren. Daarnaast horen de afwerking en kleur van de muren bij de basis van het interieur. Kies een neutrale tint voor een rustig, samenhangend geheel of voeg juist een fel kleuraccent toe voor wat spice.

 

Woonstijlen

Het aanhouden van één of twee woonstijlen brengt rust in het interieur en zorgt ervoor dat je interieur een geheel wordt. En dat is precies wat je wilt. Het is daarom belangrijk om na te gaan welke woonstijl het best bij jou past. Dat kun je doen door een mood board te maken of eens op je gemak door Pinterest te scrollen. Ook doe je hiermee veel inspiratie op. Zo ontdek je bijvoorbeeld de ideale loungebank, mooiste muurverf of meest opvallende verlichting.

 

Maak het eigen

Met een beetje hulp en inspiratie kan iedereen een topinterieur neerzetten, een stijlvolle woning waarin alle elementen elkaar complementeren. Toch mist er iets, namelijk je persoonlijke touch. Wat een huis een echt thuis maakt, is het toevoegen van persoonlijke elementen. Hierbij kun je denken aan vakantiesouvenirs die je door de jaren heen hebt verzameld, foto’s van je favoriete mensen of een schilderij. Maar ook accessoires in je favoriete woonstijl zullen het tot een geheel brengen. Denk aan een gekleurde kandelaar, een opvallende vaas en een mooie sierpot voor je kamerplant.