Accessoires van Motogadget

0
2146
motogadget

Mijn vriend heeft onlangs zijn motorrijbewijs gehaald en een motor gekocht. Ongelooflijk stoer ding en heel leuk om bij achterop te mogen zitten. Een motor is echt een mannending en leuk om te hebben, maar goedkoop is het niet! De motor die mijn vriend heeft gekocht is echt nog een ‘kale’ motor waar nog heel wat stoere gadgets op mogen worden geplaatst. Voor mij weer een voordeel: de komende verjaardagen weet ik in ieder geval wat ik voor hem kan kopen. Zelf heb ik echter niet veel verstand van alle gadgets voor een motor. Een vriend van mij tipte mij op de gadgets van Motogadget. Hieronder een lijstje van de gadgets die ik inmiddels voor mijn vriend heb aangeschaft van Motogadget.

Spiegels

Het is misschien een beetje een vrouwen-dingetje, maar het eerste wat mij opviel aan de motor die mijn vriend had, was dat het helemaal niet zo’n stoer ding was. Het mocht van ons wel wat ruiger. Ik ben dus begonnen bij de spiegels. Die waren te vrouwelijk en standaard. Dit viel mij waarschijnlijk meer op dan mijn vriend, omdat ik vanaf achterop meer het totaalplaatje kon zien dan hij. Bovendien kijkt hij naar wat er in de spiegels gebeurd en niet alleen naar de spiegel zelf. Hoe dan ook, de spiegels mochten vervangen worden. Ik heb, op aanraden van een vriend, gekozen voor de ‘M. view blade’ van Motogadget. door het hoekige design ziet de motor er een stuk sneller en stoerder uit. Mijn vriend was dik tevreden!

M. Lock

Dit is een van de tofste gadgets die ik voor mijn vriend heb gekocht. Het verandert misschien niet zozeer iets aan de look van de motor, maar het is wel een enorm James Bond gadget. Het ‘M. lock’ is een digitaal contactslot voor de motor. Het is niet hetzelfde als een slot dat werkt op een afstandsbediening, nu dit een contactslot is. Dit houdt in dat je de ‘druppel’ voor het slot moet houden en dan schiet het slot los. Iedere ‘druppel’ heeft een unieke code, waardoor het M. Lock veiliger is dan sloten die openen via een afstandbediening. Ik heb begrepen van een vriend van mij dat die afstandsbedieningen gemakkelijk worden nagemaakt, waardoor je het risico loopt dat een ander jouw motor ook van het slot af kan halen. Enig nadeel van het M. lock, is dat de ‘druppel’-sleutel best groot is. Hier hebben ze bij Motogadget wel aan gedacht gelukkig. De oplossing is de ‘key glass tube’. Hiermee kan het slot ook worden geopend en het is zo klein (3x13mm) dat het vastgelijmd kan worden aan bijvoorbeeld je motorhandschoenen. Even met je hand zwaaien langs het slot en de motor is good to go. Hoe tof is dat?! Ik weet wel wat het volgende cadeautje voor mijn vriend wordt!