Backpack, ideaal om mee te reizen

0
475
backpack

Als je de wereld rond wilt gaan reizen of je maakt een wat langere trip naar welke bestemming dan ook, is het zeulen met je koffer niet iets waar je naar uit kijkt. In dit geval kun je veel beter gaan reizen met een grote tas op je rug. Waar je op moet letten en wat de voordelen zijn van de rugzak dat vertellen we je graag.

De aanschaf

Heb je nog geen backpack, maar wil je wel een lange reis gaan maken? Dan is het verstandig er tijdig eentje aan te schaffen. Ga niet zomaar klakkeloos naar elke winkel maar zoek een goede outdoor shop waar ze verstand van zaken hebben.

Een backpack moet namelijk perfect zitten. Zo mag deze niet te groot of te klein voor je zijn. Je moet ook realistisch blijven over het gewicht wat je met je mee gaat dragen. Medewerkers van een outdoor shop kunnen je daar bij helpen.

De voordelen

Een koffer is hard en totaal niet behalve flexibel. Ze zijn onhandig om te dragen en al helemaal als je constant van hot naar her aan het gaan bent. Een backpack is wel flexibel je kunt hem overal tussen stoppen als het nodig is. Doordat je backpack helemaal op je lengte en gewicht is aangepast, is het geen last om deze te dragen. Na een poosje ga je het gewicht natuurlijk wel voelen maar over het algemeen zal het goed vol te houden zijn. Hoppa op je rug ermee en gaan met de banaan.

Het inpakken

Je bent lang op pad, zeker als je een wereldreis gaat maken. Je wilt voorkomen dat je allerlei onzinnige spullen mee gaat nemen. Hou het dus bij de basis. Als je daar in de Sahara loopt dan hoef je geen naaldhakken en een galajurk bij te hebben. Je wilt een lange broek, wat korte broeken, shirts, ondergoed en een paar hele goede schoenen meenemen. Die laatste kun je beter aantrekken. Dan heb je wat ruimte om ook nog een paar slippers en een bikini of zwembroek mee te nemen.

Een uiterst handige tip die ik je mee wil geven is het rollen van je kleding. In tegenstelling tot het zo plat mogelijk vouwen, wat je tijdens het inpakken van je koffer doet, ga je nu je kleding rollen.

Waarom rollen?

Je kleding strak oprollen bespaard veel ruimte. Als een soort Tetris kun je de kleding verdelen in je rugzak. Bovendien kreukelt je kleding niet als een dolle. Probeer ook goed te onthouden waar je al je kleding stopt, zo kun je makkelijk op de tast dat vinden wat je nodig hebt. Een stuk makkelijker dan je tas iedere dag om spitten!