Handige tips hoe je van jouw badkamer een welness oord maakt

0
231
designradiator tegels

Verander je badkamer in je persoonlijke spa oord.

Altijd gedroomd van je eigen vredige toevluchtsoord om lekker te ontspannen, tot rust te komen en om je even lekker terug te trekken? Verander daarom de badkamer in een persoonlijke thuis spa, zodat je elke dag thuis kunt komen om direct te gaan ontspannen in de badkamer. Begin bij het maken van ruimte, het verwijderen van overbodige rommel en het verbeteren van de badkamer apparatuur. Door het toevoegen van decoratieve kleurschakeringen, kun je een stijlvolle en betaalbare spa-achtige sfeer met comfort bereiken in je eigen huis. Laat de badkamer de ultieme spa-behandeling voor je worden met ontspannende aroma’s, luxe accessoires en rustgevende tinten en creëer je persoonlijke toevluchtsoord.

Om kort te gaan, elke badkamer is te veranderen in een luxe wellness oord, als je er genoeg werk in steekt. Het hoeft niet zoals bij de professionele oorden, maar zorg ervoor dat je enkele stappen doorloopt om zover te komen. Met een bepaalde stijl tegels kan je al veel bereiken.

Bekijk je badkamer op verschillende manieren en zet deze om naar de ultieme thuiskuur ervaring

᛫ Begin met opruimen. Als je door de enorme bende van make-up, toiletartikelen en haarproducten de badkamer niet meer kan zien, dan wordt het tijd het dat de bezem er doorheen gaat en je ontdoet van al het overbodige. Ruim de rest op en plaatst het uit het zicht. Een opgeruimde ruimte zorgt voor een ontspannen sfeer.

᛫ Maar extra opberg ruimte. Als je problemen ondervindt om al je toiletartikelen en benodigdheden op te slaan, kun je creatief zijn door opslagruimte toe te voegen. Bedenk hoe een echte wellness oord het zou doen. Gebruik bijvoorbeeld glazen potten om alle toebehoren in op te bergen. Voeg een rieten mand toe om handdoeken naast het bad te tonen.

᛫ Kies kalmerende kleuren. Ga voor neutrale kleuren zoals wit, beige of blauw om een rustgevende en gastvrije omgeving te creëren. Neem afstand van kleurrijke douchegordijnen om de kalmerende spa-achtige sfeer te behouden.

᛫ Kies zachte verlichting. Vervang je verlichting door lampen die een zachter licht produceren. Het beste wat een spa-achtige omgeving voor je kan doen, is om je slaperig te maken. Het gaat tenslotte om te streven naar de ultieme ontspanning.

᛫ Bevestig glanzende armaturen. Zie het vanuit het oogpunt van onderhoud en als je toch gaat vernieuwen, is het de juiste tijd om je badkamer te vernieuwen in een wellness oord. Zorg voor een badkuip, misschien eentje met jetstralen en bubbels. Een mooie designradiator aan de wand. In een mooie chromen uitvoering of met een witte coating, die gelijk dient om de handdoeken in op te hangen.

Zorg voor goede ventilatie en verwarming.

᛫ Controleer het ventilatiesysteem. Heeft je badkamer een raam dan hoef je je niet veel zorgen te maken. Maar veel badkamers zijn alleen afhankelijk van ventilatiesystemen om het vocht af te voeren. Zorg dat deze in goede staat is. Plaats een designradiator en stap lekker voor heerlijk ontspanning de warme badkamer binnen. Vul het geheel aan met ontspannende muziek, voor de totale spa-beleving.