Een kinderkamer een rommeltje? Niet met deze tips

0
262
speelgoed auto

Een speelgoed auto hier, een Barbie pop daar,veel LEGO en duplo steentjes op de grond. Welke kinderkamer ziet er nou niet zo uit nadat je kinderen intensief met alles wat ze hebben, hebben gespeeld. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de rommel welke gemaakt wordt op te bergen. Ook nog eens op leuke manieren waardoor je kinderen dat voortaan zelf gaan doen.

Minder is beter

Wie kent de uitdrukking Less is more nou niet? Wanneer je kind heel erg veel speelgoed heeft in zijn slaapkamer dan is het ook eerder een rommeltje. Beter is om om de 6 maanden door het speelgoed te gaan en de speelgoed te sorteren. Heeft je kind al langer dan deze 6 maanden niet met een speelgoedstuk gespeeld? Dan is een ander huis hiervoor vinden beter. Met een paar favoriete speelgoeditems is er ook minder rommel om te maken.

Houd de slaapkamer ruimtelijk

Sommige slaapkamers staan vol met veel meubels. Dit zorgt er voor dat de ruimte kleiner lijkt. Zorg er voor dat de meest essentiƫle meubels in de slaapkamer staan. Let hierbij goed op de kleuren en materialen welke je kiest. Is er weinig opbergruimte mogelijk? Kies dan bijvoorbeeld een bedje uit waar onder ook nog extra opbergruimte is om spulletjes in op te bergen in plaats van een extra kastje.

Kies voor slimme opbergers

Wanneer je niet alles in het zicht wil hebben staan zijn er genoeg mogelijkheden om de Barbies, de houten speelgoed auto, de LEGO en Duplo steentjes op te bergen. Er zijn genoeg verschillende bakken mogelijk van zowel plastic, hout als een canvasstof. Om het je kinderen zelf makkelijker te maken met het opbergen van speelgoed kan je kaarten of foto’s aan de bak bevestigen. Hier kan je dan opzetten wat er precies in een bak moet.

Maak een wekelijks schoonmaak plan met je kinderen

De rommel welke je kinderen maken kan je samen met ze opruimen. Stel samen met de kinderen een plan op van wie wat precies doet. Een grondige schoonmaak van de slaapkamer kunnen jullie bijvoorbeeld in een bepaalde volgorde doen. Zorg er voor dat je je kind hier ook in mee betrekt. Geef hem een eigen vuilniszak zodat ze zelf hun eigen vuilnis kunnen uitzoeken. Eerst moet al de rommel weg voordat ze echt kunnen beginnen met schoonmaken. Geeft hiervoor ook een eigen doekje. Neem met ze de schoonmaakroute door. Eerst bijvoorbeeld het bureau, dan het nachtkastje, de vensterbanken en dan als laatste het bed weer opmaken.

Wanneer je samen duidelijke afspraken maakt over het opruimen van de kinderkamer wordt het voor de kinderen ook duidelijker wat ze moeten doen. Veel schoonmaak plezier!