5 onverwachte dingen die je met vaatwastabletten kunt doen

0
90

Dat je vaatwastabletten nodig hebt om te zorgen voor schone borden en glazen, dat wist je natuurlijk al. Maar wist je ook dat je vaatwastabletten voor nog veel meer dingen kunt gebruiken? In deze blog zetten we vijf onverwachte schoonmaakklusjes op een rij waarbij de tabletten ook goed van pas komen.

1. Zweetplekken uit je shirt verwijderen

Voeg vaatwastabletten toe aan de wasmachine om af te rekenen met die vervelende, gele zweetplekken in je witte shirts. Je gooit de tabletten direct in de wastrommel en wast je shirt dan zoals je normaal ook zou doen. Vooral bij verse zweetplekken zal je versteld staan van het resultaat. Niet alleen gele zweetplekken worden zo verwijderd, ook andere lichte vlekken krijg je op deze manier weg.

Belangrijk om te weten: je kunt voor alle tips het beste vaatwastabletten zonder plastic folie gebruiken, want die lossen sneller op. Gebruik bijvoorbeeld de klassieke Finish vaatwastabletten. Dit merk is al 60 jaar een echte marktleider. Finish vaatwastabletten zijn dan ook krachtiger dan andere soorten en halen alle aangekoekte vervuilingen van je vaat. Dit komt doordat de vaatwastabletten actieve stoffen voor vetverwijdering bevatten. Dit komt bij onze tips goed van pas!

2. Je frituurpan schoonmaken

Iedereen die een frituurpan heeft, weet hoe vervelend het kan zijn om aangekoekte vetresten te 

verwijderen. Normaal gesproken is dit een tijdrovend klusje, maar met vaatwastabletten niet. Hiermee heb je dit zo gedaan. Hoe werkt dit? Verwijder al het frituurvet, vul de pan voor driekwart met water en voeg een vaatwastablet toe. Zet de frituurpan dan aan op 90 graden en wacht 10 minuten. Door de vetafbrekende werking van het vaatwastablet laten alle vetresten los. Zo verwijder je al het vet eenvoudig.

3.  Wasmachine reinigen

Komt je schone was al stinkend uit de machine? Grote kans dat je last hebt van vetluis. Dit is een zeepbacterie die ontstaat als je te vaak op lage temperaturen wast. De vetluis laat een vervelende geur achter op je wasgoed. Hoogste tijd om je wasmachine schoon te maken. Leeg de wastrommel, stop twee vaatwastabletten in het zeepbakje en draai een wasprogramma op 90 graden. Zo wordt de vetluis gedood en zorgt jouw wasmachine weer voor wasgoed dat ook echt fris ruikt. Wel zo handig!

4. Bruine aanslag uit de theepot verwijderen

Bruine aanslag in de theepot kan ontzettend hardnekkig zijn. Afwassen helpt dan niet altijd. Heb je alles al geprobeerd om je theepot weer schoon te krijgen, maar wil niks lukken? Gebruik dan eens een vaatwastablet! Laat de theepot weken in een teil met warm water en het tablet. Spoel daarna goed af en herhaal indien nodig. Zo ziet jouw theepot er weer uit als nieuw.

5. Gourmetlucht verdrijven 

Hoe leuk gourmetten ook is, de lucht die daarna nog dagenlang in huis blijft hangen is minder leuk. Wil jij de volgende morgen weer in een frisse eetkamer ontbijten? Zet dan een pannetje met water op een laag pitje, voeg hier één vaatwastablet aan toe en laat enkele uren staan. Op deze manier wordt de lucht geneutraliseerd. Zo geniet je gauw weer van een heerlijke geur in huis.

In deze blog hebben we 5 onverwachte dingen op een rij gezet die je met je vaatwastabletten kunt doen. Ga met deze kleine tabletjes voor een blinkend schoon huis!