Geordend kantoor, geordende geest

0
190

Een kantoor kan vaak een hele hectische plek zijn. Mensen die telefoneren, die ene collega die net wat te hard kauwt of het te luide, Nespresso koffieapparaat uit 2009 kunnen een paar van de ergernissen zijn in een kantoor. Als je een kantoorruimte hebt die praktisch is ingericht heb je hier een stuk minder last van. Maar hoe doe je dat? Een scheidingswand zou dan een goede optie kunnen zijn. 

Scheidingswand

Het kantoor scheiden, dus opdelen, en toch zorgen voor minder chaos. Dat is in principe wat je doet met een scheidingswand. Daarnaast onderdrukken ze vaak geluid en zijn ze makkelijk te plaatsen. Bij het huren van een kantoor hoef je hierdoor meestal geen toestemming te krijgen van de huisbaas, omdat je de scheidingswand als het ware ‘opzet’ in plaats van het installeren in het kantoor.

Soorten scheidingswanden

Er zijn daarnaast ook veel verschillende soorten scheidingswanden, zo is er voor iedere kantoorruimte en voor ieder bedrijf wel iets passends. Er zijn vrijstaande kantoor afscheidingen, waarbij je de indeling van een kantoor snel en makkelijk kunt veranderen. Ze zijn daarmee de snelste, meest flexibele en kosteneffectieve manier om in enkele seconden extra kantoorruimte in te delen of te creëren. Zo zitten je medewerkers dichtbij, maar toch gescheiden van het directie bureau. Voor volledige flexibiliteit zijn er zelfs 360 graden draagbare scheidingswanden. Dit is een mobiele kantoorwand die in elke vorm kan worden geopend, gesloten of aangepast dankzij de volledig bewegende scharnieren.

Ook zijn er wandgemonteerde interne kantoorwanden die in tegenstelling tot een noppenwand of een glazen wand, in enkele minuten en tegen een heel schappelijke prijs in je kantoor kunnen worden geplaatst. Als de ruimte beperkt is en je alleen ruimte hebt om een scheidingswand in een rechte lijn te openen, kun je een verschuifbare scheidingswand om een vergader- of conferentieruimte te maken in overweging nemen.

Als laatste zijn er natuurlijk de ‘cubicles’, zoals ze in Amerika bekend staan. Zij worden in  Nederland meestal kantoorhokjes genoemd. Met die kantoorhokjes kun je in enkele minuten een geheel nieuwe kantoorindeling maken met de flexibiliteit om de kantoorindeling in de toekomst weer te veranderen, zonder daarbij verdere investeringen te maken.

Of je nu grote 4×4 kantoorhokjes of kleine kantoorcabines nodig hebt, er zijn eindeloze opties. Zo zijn er doe-het-zelf hokjes, die je bijvoorbeeld kunt verstellen maar je kunt ook elke gewenste configuratie maken met een eenvoudig paneelsysteem. Mocht je hier meer informatie over willen, dan is het goed om te kijken naar de mogelijkheden.