Een goede landingpagina is belangrijk

0
537

Als je een bedrijf hebt, dan weet je hoe belangrijk het is om goed gevonden te worden in de diverse zoekmachines internet. Het is nog steeds zo, en dat zal ook zo blijven, dat mensen niet verder kijken dan de eerste paar vermeldingen op de eerste pagina. En dus is het zaak dat jij daar staat. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Wat is een zoekmachine eigenlijk? En hoe kun je een goede landingspagina maken?

Begin bij het begin: wat is een zoekmachine?

Een online zoekmachine is een pagina waar je door het intikken van een woord of een paar woorden verschillende opties naar boven ziet komen. De meest bekende zoekmachine is wel Google. Wist je dat Google wereldwijd bijna 4 miljoen zoekopdrachten per minuut te verwerken krijgt? Dat geeft ook direct aan hoe belangrijk het is om bovenaan te staan in Google. De kans dat jouw (potentiële) klanten in Google op zoek gaan naar jouw diensten is erg groot. En daar kun je dus maar beter op inspelen.

Ook hier beginnen bij het begin: hoe maak je een goede landingspagina?

Om goed gevonden te worden in online zoekmachines is het belangrijk dat je website tip top in orde is. Niet alleen het uiterlijk van de website is belangrijk, het is vooral belangrijk dat je content voldoet aan bepaalde eisen. Om een goede landingspagina te kunnen schrijven zul je eerst moeten uitvinden hoe mensen zoeken. Dit kan door het (laten) uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek. Heb je een SEO bureau? Dan kan het zijn dat mensen zoeken op "bovenaan in Google". Het is dan verstandig om een complete pagina te schrijven waarin deze zoekterm voorkomt. Je redt het echter niet met een onzintekst. De tekst moet kloppen en informeren. Daarbij is het ook belangrijk dat je metatekst en de beschrijving goed staan. Ook de indeling in verschillende paragrafen en hoofdstukken, gescheiden door verschillende koppen, is belangrijk.

Hoe krijg je een hoge notering in Google vooor elkaar?

Zoals je hierboven al kon lezen, is dat nog een hele klus. Het is dus zeker aan te raden om een bureau in de arm te nemen dat verstand van zaken heeft. Zij kunnen je adviseren, maar ze kunnen je ook al het werk uit handen nemen. Het is namelijk niet zo dat je door het aanpassen van je website zomaar op 1 komt te staan. Ook als er een flinke opmars heeft plaatsgevonden, is het belangrijk om actief bezig te blijven. Je wilt niet weer afzakken, toch?