Met voedingssupplementen haal je meer uit jouw workout

0
61

Sporten is uiteraard erg belangrijk. Er zijn dan ook veel mensen die op een wekelijkse basis in de sportschool te vinden zijn. Uiteraard zijn er ook genoeg andere manieren om goed in beweging te blijven. De sportschool is echter een vorm van sporten waarbij je voor diverse opties kan gaan kiezen. Dankzij de sportschool kan je gaan voor fitness, maar ook kan jij je meer gaan richten op krachttraining. Hierbij is het vooral verstandig om te kiezen voor een vorm van sport dat bij jou past. Op deze manier kan je uiteindelijk de beste resultaten gaan behalen. Naast het sporten is het goed om ook op de voeding te letten. Gezond eten speelt daar een grote rol in. Het is alleen niet altijd mogelijk om alle nodige voeding uit het eten te halen. Daarom kan je soms tevens kiezen voor bepaalde supplementen. 

 

Creatine 

Creatine is een supplement waar sporters die veel op kracht focussen vaak voor kiezen. creatine kan dan ook op een prettige wijze helpen tijdens het sporten. Door creatine is het bij de spieren mogelijk om voor een periode explosiever te trainen. Wanneer je dan ook kiest voor creatine zal je tijdens de krachttrainingen gaan merken dat je meer kilo’s kan gaan tillen en drukken. Hierdoor kan je dus zwaarder trainen waardoor je sneller successen kan behalen. Creatine is er in verschillende vormen. Creatine monohydraat is de meest pure vorm. Dit poeder wordt dan ook vaak met water gemixt. Drink dit voor de sportsessie en je zal merken dat je meer kan gaan trainen. Zo zal je dankzij deze vorm van creatine met zwaardere gewichten aan de slag kunnen gaan, doordat jouw spieren meer vocht kunnen vasthouden. Blijf wel altijd genoeg water drinken wanneer je creatine monohydraat gebruikt. 

 

Scitec nutrition

Als je niet per se op zoek bent naar creatine is het ook mogelijk om per merk te kijken naar soorten voedingssupplementen. Bij een merk als Scitec nutrition heb je genoeg keuze uit diverse soorten supplementen die je voor, tijdens of na het sporten kan gebruiken. Zo kan je gaan kiezen voor producten zoals whey protein. Dit poeder zorgt ervoor dat je meer proteïne in het lichaam krijgt, waardoor jouw spieren na een krachttraining sneller en beter kunnen herstellen. Dit type poeder drink je met een shake. Je kan de poeder in water of melk doen en door te schudden zorg je voor een prettig te drinken drankje met veel eiwitten. Daarnaast kan je ook kiezen voor producten als omega 3, diverse vitaminen en verschillende soorten zuren.