Steeds meer partijen gaan Bitcoin kopen, maar waarom?

0
228

De digitale munt genaamd Bitcoin wordt steeds populairder. Niet alleen onder vele mensen wereldwijd, maar ook onder bedrijven en overheden. Al deze investeerders gaan om verschillende redenen Bitcoin kopen. Voor de meeste particulieren is de digitale munt een mooie kans om een snelle winst te maken, maar ook voor de lange termijn investeren veel mensen in Bitcoin. Naast de snelle winsten, wordt Bitcoin als het geld van de toekomst gezien, waardoor veel mensen het investeren in Bitcoin zien als een pensioenpotje. Vaak zijn het de bedrijven en overheden die voor de lange termijn Bitcoin kopen. Waarom ze dit doen kun je ontdekken in dit artikel.

Welke bedrijven en landen kopen Bitcoin?

In 2021 kwam het groots in het nieuws, El Salvador verklaarde Bitcoin als wettig betaalmiddel. Sindsdien is het land gestaag bezig met Bitcoin kopen. Naast El Salvador zijn er meer landen die interesse tonen. Misschien iets minder bekend, maar de meest machtige landen op aarde bezitten ook een hoop crypto. Landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Amerika en China hebben enorm veel digitale munten geconfisceerd van criminelen, die hun geld op deze manier probeerden veilig te stellen. Door deze confiscaties, behoren deze landen tot de grootste bezitters van Bitcoin, zonder dat zij Bitcoin kopen. Ook de interesse onder bedrijven is groot. Zo hebben MicroStrategy en Tesla Bitcoin op de balans staan en accepteert Microsoft al vele jaren Bitcoin-betalingen.

Welke bedrijven en landen gaan mogelijk in de toekomst Bitcoin kopen?

Omtrent dit onderwerp is er veel speculatie. Zo verwachten veel dat bedrijven zoals Apple, Amazon en Facebook Bitcoin kopen. Echter kan het ook voorkomen dat deze grote bedrijven Bitcoin als betaalmiddel gaan invoeren. Ook van verschillende landen wordt verwacht dat zij in de toekomst Bitcoin als wettig betaalmiddel gaan invoeren en zelf Bitcoin op de balans zetten. Sinds het grote nieuws omtrent El Salvador, draait de geruchtenstroom op volle toeren. Zo zouden bijvoorbeeld Oekraïne, Panama, Cuba en Uruguay plannen hebben om aan de slag te gaan met Bitcoin. Met name landen waar armoede is of waar de munt weinig waard is hebben interesse in de digitale munt, die werkt op de innovatieve blockchain technologie. Sinds 2009 bestaat Bitcoin, waardoor we kunnen spreken van een vrij jonge ontwikkeling. Dat de adoptie van de cryptomunt zo snel plaatsvindt, is al zeer uniek.