Thuis het perfecte biertje tappen doe je zo

0
83

Veel mensen vinden dat er niets boven een tapbiertje gaat. Je hebt immers keuze uit bier van de fles en van de tap. Een tapbiertje wordt vers getapt en smaakt daardoor heerlijk fris. Natuurlijk is bier van de fles ook prima, maar deze zijn al gebotteld en smaken toch anders dan bier van de tap. Heb jij thuis ook zin in een tapbiertje? Dan kun je kiezen voor een thuistap. Hiermee tap je bier zoals dat ook in de kroeg gedaan wordt. Hoe je de lekkerste biertjes tapt met een thuistap, lees je hieronder.

Zo werkt een thuistap

Er zijn veel verschillende thuistaps verkrijgbaar. Hieronder vertellen we je meer over de verschillende soorten. Wil je gewoon pilsjes tappen? Dan is een perfect draft jupiler een prima keuze. Je koopt de tap met een vat van het bier dat jij graag drinkt. De tap is zo ontworpen dat je deze eenvoudig installeert. Sommige thuistaps hebben nog een aparte fles koolzuur nodig. Bij een tap wordt namelijk apart koolzuur toegevoegd aan het bier. Een tap voor thuis is wel zo gemaakt dat je deze zelf eenvoudig in elkaar kunt zetten. Als het vat leeg is, koop je een nieuwe. Het mooie is dat veel taps ook compatibel zijn met diverse soorten bier. De ene dag drink je Jupiler, de andere dag La Chouffe. Mooi toch?

Bier van de tap of uit fles?

Wat is het verschil tussen bier uit de fles en van de tap? Je weet dat bier van de tap wat frisser smaakt, maar dat hangt natuurlijk ook af van het type bier. Het grote verschil zit in het koolzuurgehalte van tapbier en bier van de fles. In bier op fles zit doorgaans minder koolzuur. Daardoor smaakt een tapbiertje frisser en wat scherper. Het is maar net waar je van houdt. Benieuwd naar het verschil? Bestel eens een tapbiertje en bier op fles van hetzelfde merk. Proef je het verschil?

Onze taptips

Het is niet moeilijk een biertje te tappen, maar je moet wel even weten hoe het moet. Het duurt vaak even voordat je het in de vingers hebt. Een perfect biertje tappen doe je zo:

  1. Open de tap en laat het bier stromen
  2. Houd je bierglas schuin onder de tap en laat deze volstromen
  3. Draai je glas langzaam rechtop terwijl het glas volstroomt met bier
  4. Draai de tap dicht en zet het biertje neer
  5. Strijk de schuimlaag af met een speciale schuimspatel

Klaar is je biertje! Proost!