Vergeet het pension en neem je viervoeter mee op reis

0
241

Veel hondeneigenaren worstelen met het op vakantie gaan en dan vooral met de vraag: waar moet ik mijn hond laten? Je kan je hond achterlaten bij vrienden, familie of buren. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je hond achter te laten bij een hondenpension. Dit zijn vooral goede uitkomsten op het moment dat je op vliegvakantie gaat omdat het best lastig kan zijn om je om je hond mee te nemen in het vliegtuig. Er is echter een nog veel leukere optie: op vakantie gaan samen met je trouwe viervoeter. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten en wat leuke bestemmingen zijn.

Moeder natuur is je beste vriend

De meeste hondeneigenaren weten wel dat het fijn is om de natuur op te zoeken om een wandeling te maken met je hond. Dit geldt ook voor een vakantie met je hond. Op het moment dat je je hond meeneemt op vakantie dan is het goed om een gebied uit te zoeken waar je kan genieten van uitgestrekte losloopgebieden. Je wilt natuurlijk ook zelf genieten van een luxe vakantie. Je kan bijvoorbeeld een huisje met jacuzzi Veluwe boeken. waarbij je overdag een lange wandeling maakt en 's avonds heerlijk tot rust komt met een glaasje wijn in een warme jacuzzi. De Veluwe leent zich in Nederland als een van de beste gebieden om met je hond op pad te gaan. Je kan op de Veluwe eigenlijk iedere dag wel een nieuwe wandeling uitzoeken. Als je liever het naar het buitenland gaat, om echt dat vakantiegevoel te krijgen, dan kan je een vakantiehuis Eifel met hond boeken. Dit gebied is zeer geschikt omdat het niet al te ver weg is en je nog steeds met de auto daar naartoe kan.

Je paklijst

Als je je hond meeneemt op vakantie dan komt er wel het één en ander bij kijken. Ten eerste transport. We raden je aan om de auto te pakken naar de natuurvakantie toe omdat je dan ter plekke ook vrij mobiel bent samen met je hond. Als je met je hond reist In de auto dan is het verplicht om de hond vast te zetten in een bench in de kofferbak of met een tuigje op de achterbank. Zorg ervoor dat je voldoende handdoeken meeneemt om je hond af te drogen na een wandeling en vergeet niet om je hond te controleren op teken na afloop van je vakantie.