Wie is er aansprakelijk als je letselschade hebt opgelopen?

0
151

Heb jij letselschade opgelopen omdat je bijvoorbeeld bent gevallen of bent aangereden? Dan is het verstandig om een letselschadeadvocaat in te schakelen. Een schade letsel advocaat is volledig kosteloos en kan je heel erg helpen door de financiële schade te compenseren. In veel situaties is er namelijk iemand anders aansprakelijk voor jouw ongeluk. Wanneer is dat zo? In dit blog schrijf omschrijf ik een paar situaties waarin iemand anders aansprakelijk is voor de letselschade die jij hebt opgelopen.

Verkeersongeval

Wanneer je bij een verkeersongeval letselschade hebt opgelopen is het verstandig om een letselschadeadvocaat in te schakelen. Welke letselschadeadvocaat je kiest, hangt af van de stad waar je woont. Kom je bijvoorbeeld uit Gouda? Neem dan contact op met een letselschade advocaat gouda. Wanneer je contact opneemt is het belangrijk om de volgende dingen bij je te hebben: een aanrijdingsformulier, de contactgegevens van de aansprakelijke persoon, de kenteken(s) van jouw voertuig en/of dat van de aansprakelijke persoon, een foto van het voertuig, namen van getuigen (als het van toepassing is) en de polis van schade- inzittendenverzekering. In de meeste gevallen is degene die de verkeersfout maakt aansprakelijk voor het letsel van de andere partij, maar: er zijn veel uitzonderingen. Ook bijvoorbeeld bij een eenzijdig ongeluk of wanneer je een verkeersfout maakt kun je soms een schadevergoeding krijgen van je autoverzekering. Neem dus na een ongeluk altijd contact op met een letselschadeadvocaat om te checken waar je recht op hebt.

Bedrijfsongeval

Ook bij een bedrijfsongeval heb je in veel situaties recht op een letselschadevergoeding. In de meeste gevallen is de werkgever dan aansprakelijk. Gelukkig zijn bijna alle werkgevers in Nederland verzekerd tegen letselschade, dus dat maakt de situatie vaak makkelijk op te lossen. Werkgevers zijn verplicht om te zorgen voor een veilige werkomgeving, dus het is altijd verstandig om contact op te nemen met een letselschadeadvocaat als je letselschade hebt opgelopen door een bedrijfsongeval.

Hondenbeet

Heb je letselschade opgelopen omdat je bent aangevallen of gebeten door een hond? Of ben je omver gelopen door een hond en heb je daardoor letselschade opgelopen? In dat geval is de bezitter van de hond bijna altijd aansprakelijk. Zorg ervoor dat je de contactgegevens van de bezitter van de hond en eventuele getuigen noteert zodat je een letselschadeadvocaat kunt inschakelen. Ga daarna meteen naar de spoedeisende hulp: een hondenbeet kan nare gevolgen hebben als je het niet snel behandeld en ontsmet. Zorg ervoor dat je daarna contact opneemt met een letselschadeadvocaat om te kijken waar je recht op hebt.