Zonneplan als marktleider van zonnepanelen

0
158

Als het gaat om zonnepanelen en alles wat daarmee te maken heeft, doe je er verstandig aan contact te leggen met Zonneplan. Waarom? Omdat Zonneplan ondertussen geldt als marktleider. De onderneming legde al meer dan 90.000 installaties aan en geniet bovendien bekendheid vanwege de klantvriendelijkheid en zeker ook vanwege de aantrekkelijke prijzen die aangeboden worden. Zeker als je zelf nog weinig kennis van zaken hebt, is het goed je licht eens op te steken met Zonneplan. Zij weten het antwoord op alle vragen die gaan over zonnepanelen. Dat doen ze op basis van hun expertise gekoppeld aan een grote dosis ervaring. 

Iedereen is ondertussen wel overtuigd van de toegevoegde waarde van zonnepanelen

Ondertussen is iedereen wel overtuigd van de toegevoegde waarde van zonnepanelen. Daar bestaan verder geen misverstanden meer over. Om die reden zie je ook steeds meer zonnepanelen in ons land. Als het gaat om de oppervlakte zonnepaneel bijvoorbeeld en over wattpiek zonnepanelen, dan hebben mensen vaak echter nog veel vragen. Ook dan is Zonneplan jouw partner. Want ook als het gaat om inderdaad relevante vragen over hoeveel zonnepanelen je op een oppervlakte kwijt kunt en wattpiek zonnepanelen weten zij altijd het antwoord. 

Zonneplan staat voor maatwerk en het beste advies

Zonnepanelen is maatwerk. Er is vrijwel geen enkele situatie gelijk en dus is het best moeilijk om algemene cijfers te geven over zonnepanelen. Wat we wel kunnen zeggen is dat zonnepanelen gemiddeld een output hebben van rond de 250 wattpiek. Wat dat betekent? Dat houdt in dat je voor een systeem met een wattpiek van 2500 dus in totaal tien zonnepanelen nodig zult hebben. En tien zonnepanelen staat globaal genomen voor 16,5 vierkante meter. Let wel; we gaan nu uit van gemiddelden. Zonneplan kan in jouw specifieke situatie een exacte berekening maken en maatwerk bieden. Genoemde waarden zijn niet meer dan indicaties en daarom is het altijd goed om rekening te houden met maatwerk.

Heb jij een plat dak? Ga dan uit van 2,5 vierkante meter per paneel

Een zonnepaneel vraagt gemiddeld zo rond de 1,5 vierkante meter aan ruimte. Heb je een plat dak? Dan kun je inclusief de schaduwval rekening houden met een oppervlakte van 2,5 vierkante meter per paneel. Ook het soort dak speelt dus nadrukkelijk een rol. In de meeste gevallen zul je zonnepanelen van 168 bij 100 centimeter op de Nederlandse daken vinden. Het is het meest gebruikte formaat. Zo’n zonnepaneel bestaat overigens weer uit zestig zonnecellen, verdeeld in zes rijen van tien.