6 redenen waarom je in een goed bed moet investeren!

0
192

Naarmate we ouder worden, beseffen we hoe belangrijk een goed bed is. Velen van ons denken niet na over hun matras, maar het is eigenlijk heel belangrijk om er een te vinden die je ondersteuning en comfort biedt. Een goed bed zoals een M line boxspring kan het verschil maken. Hier zijn 6 redenen waarom investeren in een kwaliteitsbed zo belangrijk is voor vrouwen.

Verbeterde slaapkwaliteit

Als je lichaam goed wordt ondersteund terwijl je slaapt, kan het dieper ontspannen en een betere slaapkwaliteit bevorderen. Niet alleen dat, maar als een matras comfortabel genoeg is en voldoende ondersteuning biedt, kan het woelen en draaien gedurende de nacht verminderen en verstoorde slaappatronen tot een minimum beperken.

Minder rugpijn

Als een matras niet voldoende ondersteuning of demping biedt voor je rug, kan dat na verloop van tijd pijn veroorzaken – vooral bij vrouwen die vaak zware tassen moeten dragen of een baan hebben waarbij ze de hele dag in een bureaustoel zitten! Investeren in een kwaliteitsmatras met goede lendensteun helpt die pijntjes weg te houden, zodat je overdag zo productief mogelijk kunt zijn.

Betere geestelijke gezondheid

Studies tonen aan dat een goede nachtrust direct verband houdt met de geestelijke gezondheid. Mensen die niet genoeg rust krijgen, hebben meer kans op depressies of angsten dan mensen die elke nacht 7-8 uur ongestoord kunnen slapen. Een comfortabel bed zorgt ervoor dat je de diepe herstellende slaap krijgt die jouw lichaam nodig heeft voor een optimale geestelijke gezondheid.

Langere levensduur

Wist je dat mensen die regelmatig gezonde slaapgewoonten hebben, langer leven? Het is waar! Regelmatig een goede nachtrust krijgen helpt stressniveaus te verlagen, wat op zijn beurt hormonen reguleert zoals cortisol – dat de bloeddruk en hartslag beïnvloedt – en melatonine – dat onze circadiane ritmes (onze interne klok) helpt controleren.

Verhoogde productiviteit

je goed uitgerust voelen betekent je de hele dag energiek voelen – iets waar we allemaal van kunnen profiteren! Bovendien blijkt uit onderzoek dat mensen die regelmatig uitrusten ook productiever zijn op het werk, omdat hun hersenen zich beter kunnen concentreren op hun taken zonder onderbreking door vermoeidheid of gebrek aan motivatie als gevolg van een oncomfortabel bed of slechte slaapgewoonten.

Verbeterd algemeen welzijn

Last but certainly not least kan een comfortabel bed het verschil maken als het gaat om het verbeteren van het algemene welzijn, zowel fysiek als mentaal! Als we ons consequent uitgerust voelen, zijn we gelukkiger en positiever, wat leidt tot een hogere productiviteit, betere relaties met anderen om ons heen (thuis of op het werk), en een betere algehele lichamelijke gezondheid door een lager stressniveau gedurende de dag!