Animaties voor verschillende bedrijven

0
22

Iedereen heeft er ooit wel eens eentje gezien: een uitleganimatie. Dit kunnen de Corona animaties zijn geweest of een speciaal gemaakte animatie voor een bedrijf. Veel bedrijven gebruiken tegenwoordig een animatie en dat is ook niet voor niets. Wil je meer weten over animatievideo’s en waarom deze zo handig zijn? In deze blog geven we je hier uitleg over en geven we nog een paar voorbeelden van animaties. Nieuwsgierig geworden? lees dan snel verder!

De waarde van animaties

We zullen beginnen met uitleggen waarom een animatie zo bruikbaar is. De voornaamste reden waarom een animatie zo handig is, is dat een animatie informatie verduidelijkt. Je kan dus zo beter een boodschap overdenken. Denk maar eens terug aan de Corona video’s: er was geen twijfel over mogelijk wat je wel en niet mocht doen. Je zou ook een animatievideo kunnen laten maken om een bedrijf of product te promoten. Wanneer mensen beelden zien, onthouden ze deze namelijk sneller dan wanneer er iets geschreven is. Ook maken animaties ruimtes veiliger. Bij grote technische bedrijven staan vaak grote en soms wel gevaarlijke machines. Het is dan van groot belang dat iedereen die binnen is bekend is met de eventuele gevaren van die grote machines.

Technische bedrijven

Werk je bij een technisch bedrijf en wil je graag een uitleganimatie laten maken? Het is dan handig om een 3D video te laten maken. Hierdoor worden hoeken zichtbaar die anders niet zichtbaar zouden zijn. De mensen die kijken snappen dan beter hoe, bijvoorbeeld, een machine in elkaar zit. 3D animaties zitten al snel tussen de €2500 en €6500. Met dit bedrag kan je maatwerk en een nette en professionele uitleg video verwachten. Als je alleen een veiligheidsvideo nodig hebt voor je bedrijf, hoef je geen 3D animatie te laten maken. Dit is duidelijk genoeg met een 2D animatie.

Promotie van producten of bedrijven

Je kan ook een bedrijfsvideo laten maken om je bedrijf of product te promoten. Dan is een 2D video vaak prima, omdat deze vooral makkelijk te volgen moeten zijn. Vaak zitten de prijzen van zo’n video tussen de €2000 en €8000, afhankelijk van hoe lang je video is en welk bedrijf het maakt. OutSight Media is bijvoorbeeld een goede keuze om een animatie bij te laten maken. Zij zijn namelijk niet alleen gespecialiseerd in animaties, maar ook in bedrijfsvideo’s en commercials. Zo is er altijd een video die het best bij jouw bedrijf of product past. Hier kan je al een video laten maken vanaf €1500.