Wat is een driewieler?

0
288

Een driewieler is zoals de naam al zegt een fiets met drie wielen. Vaak worden deze fietsen door personen gebruikt die gehandicapt zijn of erg moeilijk kunnen fietsen. Driewielers geven namelijk extra stabiliteit en zorgen ervoor dat de persoon niet makkelijk ten val komt. Hier vind je meer informatie over wat een driewieler is, of een driewieler wat voor jou is en wat een driewieler kost. Dit zijn namelijk erg belangrijke punten als je erover nadenkt om een driewieler aan te schaffen. 

 

Is een driewieler wat voor jou? 

Als je wat ouder word, zoals wij allemaal worden, is de kans erg groot dat het steeds moeilijker wordt om op een tweewieler te fietsen. Om te voorkomen dat je ten val komt ben je dan waarschijnlijk al gestopt met fietsen. Dat is ook een oprechte keuze aangezien op een wat oudere leeftijd een val van de fiets fataal kan zijn. Ook kan het zijn dat jij je niet prettig voelt op een tweewieler omdat jij je niet meer zelfverzekerd bent. In deze gevallen is het handig om eens te kijken naar een driewieler. Een driewieler voorkomt namelijk dat je van de fiets valt aangezien het derde wiel voor stabiliteit zorgt. 

 

Elektrische driewieler 

Het kan ook zo zijn dat je ook erg veel moeite hebt met trappen maar toch wilt fietsen door het centrum of prachtige natuurgebieden. Het is tegenwoordig ook mogelijk om een elektrische driewieler fiets aan te schaffen. Deze elektrische fietsen zijn voorzien van een batterij die je eenvoudig thuis kan opladen. Ook zijn deze elektrische fietsen voorzien van een middenmotor waardoor je nog meer stabiliteit hebt. Houd er wel rekening mee dat een elektrische driewieler duurder is dan een normale driewieler maar dat is ook logisch. 

 

De prijs van een driewieler 

Als je een driewieler nodig hebt, dan zul je snel opmerken dat driewielers zeer duur kunnen zijn. De prijzen liggen vrijwel altijd in de duizenden euro’s en elektrische driewielers zijn zelfs nog duurder. Het kan wel eens voorkomen dat jij je dit niet kan veroorloven maar toch een fiets nodig hebt om bijvoorbeeld boodschappen te doen of om naar een doktersafspraak te gaan. In dit geval kan je vrijwel altijd bij de gemeente een subsidie aanvragen voor een driewieler. Houd er wel rekening mee dat de gemeente niet altijd de volledige driewieler vergoed en je dus zelf ook een gedeelte moet bijbetalen.