Bedrijfsvlag laten bedrukken: zo werkt het 

0
67

Wil jij als ondernemer een vlag bij je bedrijfspand (laten) plaatsen? Dan kun je de vlag inzetten om op een professionele manier promotie te maken voor je bedrijf. Dit kun je doen door de vlag te bedrukken met je bedrijfsnaam, het bedrijfslogo of de slogan van je bedrijf. Om optimaal te kunnen profiteren van de promotiewaarde van je nieuwe bedrijfsvlag, zijn er echter wel een aantal belangrijke zaken om op te letten. In dit blog lees je er alles over.

Het juiste type vlag

Er zijn veel verschillende soorten vlaggen die je kunt gebruiken als promotionele tool bij je bedrijfspand. Ga je een vlag bedrukken voor je onderneming? Dan is het belangrijk dat de vlag goed bestand is tegen diverse weersomstandigheden en dat de vlag enkele jaren meegaat. Ook is het belangrijk dat de vlag voldoende zichtbaar is van een afstand, bijvoorbeeld van een nabije toegangsweg. Wil je profiteren van optimale zichtbaarheid van de bedrijfsvlag? Dan kun je kiezen voor een vlag in het type banier. Deze vlag hang je aan een vlaggenmast met een dragende arm op. Doordat de vlag ook aan deze dragende arm verbonden is, blijft de vlag ook goed zichtbaar als het niet zo hard waait. 

De bedrukking van je vlag

Als je de juiste vlag hebt gevonden, kun je gaan bekijken hoe je de vlag precies wil laten bedrukken. Hierbij is het belangrijk om mee te nemen dat de vlag ook van een afstand goed leesbaar is; de vlag is immers een visitekaartje van je bedrijf, dus het is belangrijk dat deze professionaliteit uitstraalt. Je kunt de vlag daarom het beste laten bedrukken met een klein aantal kleuren waar voldoende contrast tussen zit om de leesbaarheid en de nette uitstraling van de vlag te vergroten. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen om de kleuren van je bedrijf mee te nemen en de naam van het bedrijf groot af te laten drukken. Ook kun je ervoor kiezen om het beeldmerk van je bedrijf hierop mee te nemen. Eventuele aanvullende teksten en afbeeldingen leiden vaak alleen maar af en zorgen voor een verminderde leesbaarheid van de vlag.

Vlaggenmast en vlaggenschema

Niet alleen de vlag zelf is belangrijk, maar ook het type vlaggenmast is belangrijk. Kies voor een vlaggenmast die bestand is tegen weer en wind en die onderhoudsvriendelijk is. Vlaggenmasten van aluminum zijn hier een goed voorbeeld van. Houd er daarnaast rekening mee dat je op nationale feestdagen of dagen van rouw/herdenking niet de bedrijfsvlag voert, maar dat je ook de Nederlandse vlag uithangt of halfstok hangt.