Een goedkope loungeset kopen doe je zo

0
91

Ga je je tuin zomerklaar maken en ben je van plan om een nieuwe loungeset te kopen om lekker te kunnen ontspannen op warme zomerdagen? Dat is begrijpelijk, want loungesets zijn erg comfortabel en voegen ook nog eens een gezellige en/of luxe sfeer toe aan je tuin. Loungesets zijn vaak echter relatief duur in aanschaf, waardoor veel mensen denken dat een kwalitatief goede loungeset voor hen niet tot de mogelijkheden behoort. Er zijn echter gelukkig ook manieren om op een goedkope manier een loungeset aan te schaffen. Ben je benieuwd hoe jij voor een scherpe prijs een mooie loungeset in je tuin kunt plaatsen? Lees dan snel verder voor de beste tips.

Het materiaal van de set 

Loungesets zijn er in tal van soorten, maten en kleuren. Voordat je een nieuwe loungeset gaat kopen, is het dan ook belangrijk dat je je oriënteert op de verschillende materiaalsoorten. Dit kun je doen aan de hand van een aantal wensen en eisen die je zelf aan de loungeset stelt; wil je een gemakkelijk te onderhouden loungeset? Kies dan voor een loungeset van aluminium. Loungesets van dit materiaal zijn niet alleen gemakkelijk schoon te maken en te houden, maar zijn ook nog eens erg goed bestand tegen weer, wind en vocht. Ook zijn sets van aluminium vaak wat goedkoper in aanschaf. Vind je de onderhoudsvriendelijkheid van de set niet zo belangrijk en weegt een mooie, natuurlijke uitstraling voor jou zwaarder? Dan kun je kiezen voor een loungeset van hout. Een belangrijk voordeel is dat je dit type loungeset, als je een beetje handig bent, ook zelf kunt maken van tuinhout. Hiervoor zijn er online tal van handige tutorials te vinden. Hiermee ben je vaak een stuk goedkoper uit dan wanneer je een volledige loungeset aanschaft.

Budgetproof je nieuwe loungeset kopen

Heb je goed gekeken naar het materiaal loungeset dat je wil aanschaffen? Ga dan nog goed na hoeveel plek je voor dit nieuwe tuinmeubel beschikbaar hebt en hoeveel mensen er op de set plaats moeten kunnen nemen. Vervolgens kun je gaan kijken naar het aanbod van de diverse loungesets in winkels, bouwmarkten en online shops. Een belangrijke tip om een loungeset zo goedkoop mogelijk aan te kunnen schaffen, is het aanschaffen van de set buiten de zomer om. In de herfst en in de winter zijn er namelijk veel sets over van het afgelopen seizoen, welke voor een gereduceerd tarief worden aangeboden tijdens de sale periode.