Een app voor een graafproject

0
65

Een graafproject starten kan een hele klus zijn. Er komen een hele hoop verschillende dingen bij kijken. Voor jezelf is het belangrijk om het overzicht te behouden. Dit kun je doen door middel van een app. Uiteraard is dit niet verplicht, maar het kan wel erg handig zijn. Een graafmelding zal je altijd moeten maken als je wilt gaan graven. Dit kun je allemaal via de app gaan regelen.

Wat voor een app is het?

We hebben het hier over de klic app. Via de klic app kun je vrij eenvoudig een graafmelding maken. Een graafmelding is hetzelfde als een klic melding aanvragen. Je kan op die manier direct alle gegevens opvragen bij het kadaster. Doordat je alle gegevens zo makkelijk door krijgt, kun je direct zien waar leidingen of kabels zullen lopen. Je kan dan direct bekijken waar je wel en waar je niet zal kunnen gaan graven.

De graafmelding wordt vrij simpel gemaakt door middel van de app. Binnen enkele minuten heb je alle informatie die je nodig hebt. Het is voor jezelf belangrijk dat je alles makkelijk kan vinden. Hier is de app ideaal voor. Een klic melding aanvragen hoeft niet per se via de app. Je zal het ook gewoon via internet kunnen doen. In de meeste gevallen is de app wel een heel stuk makkelijker en daarom is het goed om te kijken hiernaar.

Is een melding verplicht?

Wanneer je diep wil gaan graven is een klic melding aanvragen altijd verplicht. Zo is het belangrijk om te weten waar de leidingen en kabels lopen. Dit zal het kadaster je allemaal door gaan geven. De melding is voor het kadaster ook handig om te hebben. Zij weten dan precies waar er een project gaande is en waar niet. Op die manier heeft het kadaster inzicht in alles wat nodig is om alles soepel te laten verlopen.

Een melding maken is niet verplicht wanneer je niet al te diep gaat graven. Je kan altijd een klic melding aanvragen voor je aan het werk gaat. Het heeft geen zin om dit pas later te doen. Anders is de kans aanwezig dat je alsnog iets gaat raken wat je niet had moeten raken. Het is altijd verstandig om van te voren goed te kijken waar je wel en niet zal kunnen graven. Het is namelijk belangrijk dat dit op de juiste manier aangepakt wordt. Dit is voor elke partij de beste aanpak.