Draag je wel de juiste maat bh?

0
568
bh-kopen

Een tijd geleden is er een onderzoek gedaan naar vrouwen en hun bh’s. In dit onderzoek onderzochten de onderzoekers of de vrouwen wel de juiste bh voor hun lichaam droegen en of ze wel de juiste bh maat aan hadden. En wat bleek, meer dan 70% van de vrouwen droeg de verkeerde bh maat. Maar hoe komt het eigenlijk dat meer dan 70% van de vrouwen de verkeerde bh maat dragen en heeft het dragen van een verkeerde maat bh ook gevolgen op je gezondheid? In dit blog beantwoorden we deze en nog vele andere vragen voor je omtrent het dragen van bh’s.

Waarom dragen we de verkeerde maat?

De reden dat meer dan 70% van de vrouwen een verkeerde maat bh draagt is eigenlijk heel simpel. Als ons lichaam voor ons gevoel helemaal is uitgegroeid houden we ongeveer dezelfde maat. Waarschijnlijk draag je als sinds je 20ste maat M qua shirt en maat 28 qua broeken of jeans. Soms kom je wat kilo’s aan of val je wat kilo’s af. Hierdoor gaat je kleren wat ruimer of juist wat strakker zitten. Zitten je kleren echt te ruim of te strak? Dan koop je een maatje kleiner of groter. Met een bh ligt dat alleen net even iets anders. De bh heeft namelijk meer dan de 5 standaard maten die kleding in het algemeen heeft. Je kunt een bh kopen in de cup A, B, C, D of E maar ook in een verschillende onderwijdte  zoals 70, 75, 80 en 85. Hierdoor zijn er ontzettend veel verschillende modellen bh’s op de markt maar is het verschil onderling best wel klein. Daarom valt het vaak minder op als een bh te groot of te klein is omdat het zo’n klein verschil is. Daarnaast zijn vrouwen zich vaak ook niet bewust dat hun borsten als eerste “afvallen” of juist “aankomen”. Ongemerkt veranderd de maat van je borsten minimaal 4 keer per jaar en of we nou zin hebben om elk seizoen een nieuwe bh te kopen?

Een verkeerde maat bh kan klachten opleveren

Toch is het wel ontzettend belangrijk dat we de juiste maat bh dragen. Waarom? Omdat een verkeerde maat kan zorgen voor gezondheidsklachten. Een strakke bh kan er bijvoorbeeld van zorgen dat je huid op sommige plekken wordt afgekneld. Op lange termijn brengt dat schade toe aan de conditie van je huid. Een te grote bh zorgt er weer voor dat je borsten niet goed worden ondersteunt wat kan zorgen voor zere borsten of een zere nek of rug als je borsten erg zwaar zijn. Daarom is het altijd belangrijk om je bh maat op te nemen zodat je de juiste maat bh kan kopen. Hoe je dit doet? Meet eerst je onderwijdte op en daarna je bovenwijdte. Met beide getallen kun je in een tabel de juiste maat opzoeken zodat je nooit meer de verkeerde maat bh hoeft te dragen.