Retro, vintage en luxe: breng sfeer in huis met bijzonder behang!

0
302

Retro en vintage behang zijn terug van weggeweest en zijn tegenwoordig populairder dan ooit. Retro behang wordt gekenmerkt door felle kleuren en geometrische patronen, terwijl vintage behang vaak bloemmotieven en pastelkleuren heeft. Beide soorten behang zijn geïnspireerd op de stijlen uit de jaren '50, '60 en '70 en brengen een nostalgische sfeer in huis.

Retro behang

Retro behang heeft vaak een opvallend design en kan daarmee een echte eyecatcher in de kamer zijn. De felle kleuren en strakke lijnen geven een speels effect en zorgen voor een vrolijke sfeer. Retro behang is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen en kan daardoor in vrijwel elk interieur toegepast worden.

Vintage behang

Vintage behang heeft daarentegen vaak een romantische uitstraling door de zachte pastelkleuren en bloemmotieven. Het behang kan zorgen voor een warme en gezellige sfeer in huis en past goed bij een landelijke of klassieke inrichting. Vintage behang is verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs, waardoor er voor ieder wat wils is.

Luxe behang

Luxe behang is een trend die de laatste jaren steeds meer terrein wint. Luxe behang is vaak voorzien van een glanzende of metallic afwerking en geeft daardoor een luxe uitstraling aan de kamer. Daarnaast is luxe behang vaak gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft het een exclusieve uitstraling. Luxe behang kan zorgen voor een chique sfeer in huis en past goed bij een moderne inrichting.

Hou rekening met de kwaliteit en de prijs

Retro, vintage en luxe behang zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Goedkoper behang kan vaak gekocht worden bij doe-het-zelf winkels of online, terwijl luxe behang vaak verkrijgbaar is bij exclusievere interieurwinkels. Het is belangrijk om goed te kijken naar de kwaliteit van het behang en te zorgen voor een goede voorbereiding voordat het behang aangebracht wordt.

Waar moet je nog meer op letten bij het behangen?

Het aanbrengen van behang kan een tijdrovend en precies werkje zijn. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid aan de slag te gaan en te zorgen voor de juiste materialen. Bij het aanbrengen van behang is het ook belangrijk om rekening te houden met de ondergrond en eventuele oneffenheden in de muur. Het inschakelen van een professionele behanger kan hierbij uitkomst bieden.

Kies voor behang dat past bij jouw inrichting

Retro en vintage behang brengen een nostalgische sfeer in huis, terwijl luxe behang zorgt voor een chique uitstraling. Het is belangrijk om te kiezen voor behang dat past bij de inrichting van de kamer en rekening te houden met de kwaliteit en prijs van het behang. Met het juiste behang kan de kamer een compleet nieuwe uitstraling krijgen en zorgen voor een fijne sfeer in huis.