De 5 belangrijkste voordelen van indak zonnepanelen 

0
186

Overweeg jij om zonnepanelen op je dak te plaatsen en twijfel je tussen geïntegreerde zonnepanelen en reguliere zonnepanelen? Dan is dit blog jou op het lijf geschreven, want in dit blog lees je over de belangrijkste voordelen van één van deze twee opties: de indak zonnepanelen. Zo kun je een goed geïnformeerde keuze maken.

Wat zijn indak zonnepanelen?

Indak zonnepanelen zijn zonnepanelen die niet op het dak, maar in het dak worden geplaatst. Reguliere zonnepanelen worden bovenop de dakbedekking (zoals dakpannen) geplaatst, hierdoor steken ze vaak boven het dak uit en vallen ze enorm op. Indak zonnepanelen zijn anders; deze zonnepanelen fungeren niet alleen als zonnepanelen, maar ook als dakbedekking. Hierdoor heb je geen andere dakbedekking meer nodig. Indak zonnepanelen kun je dus zien als een waar zonnedak. Er zijn verschillende soorten indak zonnepanelen. Zo zijn er grote panelen die je in het dak kunt plaatsen, maar er zijn ook dakpannen met zonnecellen erin verwerkt. Met die laatste lijkt het dus alsof je dak bestaat uit dakpannen, maar profiteer je wel van de voordelen van zonnepanelen.

De vijf belangrijkste voordelen van geïntegreerde zonnepanelen

1. Ze fungeren als dakbedekking en als zonnepanelen

Doordat indak zonnepanelen zowel als dakbedekkening en als zonnepanelen fungeren, heb je geen dakpannen of andere dakbedekking meer nodig. Hiermee kun je dus een flinke investering in dakbedekking besparen, wanneer je bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning koopt. 

2. Indak zonnepanelen zien er beter uit dan zonnepanelen bovenop de dakbedekking

Doordat indak zonnepanelen volledig in het dak geïntegreerd worden, vormen ze een strak en netjes geheel met de rest van het dak. Ze zien er, in tegenstelling tot panelen die bovenop dakpannen geplaatst worden, niet opvallend of vreemd uit omdat het gehele dak zich op hetzelfde niveau bevindt. Zo ziet het dak van je huis er een stuk netter en meer luxe uit. 

3. Mindere belasting van het dak

Doordat indak zonnepanelen ervoor zorgen dat je geen andere dakbedekking meer nodig hebt, hoeft je dak minder zwaar belast te worden dan wanneer je kiest voor zonnepanelen die bovenop het dak worden geplaatst. 

4. Eenvoudig en snel te plaatsen op ieder dak

Indak zonnepanelen zijn op ieder dak te plaatsen. Daarnaast zijn indak zonnepanelen erg snel te plaatsen, waardoor je een stuk minder tijd kwijt bent aan het (ver)bouwen van een woning. 

5. Je kunt een deel van de BTW terugkrijgen van de Belastingdienst 

Een ander belangrijk voordeel is dat je met indak zonnepanelen niet alleen bespaart op je energierekening en de investering in dakpannen, maar je kunt ook een deel van de betaalde BTW terugvorderen bij de Belastingdienst.