De wonderen van Praag die je gezien moet hebben.

0
247

Ben jij toe aan een stedentripje? Of heb je er al een gepland naar deze bijzondere stad? Ja, we hebben het over Praag. Een stad met veel diversiteit en heel veel bezienswaardigheden die jij kan zien tijdens een stedentripje. Of je er nu voor 3 dagen of voor meer bent, er valt genoeg te zien in deze bijzonder mooie stad. Denk bijvoorbeeld aan de architectuur, de mooie muurschilderingen op de John Lennon muur. Ja precies, genoeg te zien en genoeg te plannen.

Stedentrip Praag.

Wat kan je allemaal doen tijdens een stedentrip Praag? Zoals hierboven al genoemd kan je genoeg mooie gebouwen bekijken en is de John Lennon muur een echte musthave om te zien! Maar wat ken je nog meer gaan doen?

Het Wenceslausplein, een gigantisch groot plein. Wanneer je in Praag bent moet je hier zeker een kijkje nemen. Dan kan je gelijk zeggen dat je het grootste plein van Europa hebt gezien.

Het Nationaal Theater mag je ook zeker niet overslaan. Wil je geen voorstelling zien? Dat is natuurlijk geen probleem. Je kan er ook gewoon voor kiezen om een kijkje te nemen naar de mooie architectuur. Heb je toch wat tijd over, of ben je een echte cultuur liefhebber. Dan kan je er altijd voor kiezen om een uitvoering in het theater bij te wonen. Ga jij voor een ballet voorstelling of een klassieke opera?

Iets wat altijd super druk is, maar waar je eigenlijk wel gelopen wilt hebben. Is de Karelsbrug. Deze brug is adembenemend en is meer dan 500 meter lang. Je loopt hier over de Moldau en je loopt gemakkelijk van Malá Strana naar de Oude Stad, wat allebei überhaupt ook echt een must see is wanneer je in Praag bent. Dus zo kan je gelijk drie dingen tegelijk pakken.

Iets om de trip mee af te sluiten, iets heel unieks, is een middeleeuws uurwerk. In Praag kan je namelijk een astronomisch uurwerk bekijken. Dit ligt in de Oude stad. Het uurwerk bestaat uit drie verschillende raaiende schrijven, waarbij de middelste stil staat. Je kan op dit uurwerk de tijd aflezen, maar ook de stand van de zon en de maan. Hoe indrukwekkend is dat?

Genoeg tips om jouw stedentrip Praag goed in te vullen en een paar dagen vol te genieten. Pak daarom praktische kleding en schoenen in. Zo kan je makkelijk wat kilometers afleggen om al dit moois te gaan bekijken.