Een goed design item maakt je outfit compleet!

0
485

Elke ochtend na het opstaan en douchen sta je weer voor dezelfde kast om kleding uit te zoeken. Of je nou gewoon naar college gaat of een sollicitatie hebt, de meeste mensen willen eigenlijk altijd wel leuk voor de dag komen. Een goede outfit uitkiezen is dan ook belangrijk, maar kan ook lastig zijn. Zeker als je dat elke dag weer moet doen kan het moeilijk zijn om elke keer te variëren. Soms is het net zo vermoeiend als het uitkiezen van wat je vanavond nou weer moet koken! Gelukkig heb ik hieronder een aantal tips neergezet over hoe je altijd kan zorgen dat je er compleet en hip bijloopt.  

Goede kwaliteit 

Allereerst is het belangrijk dat je zorgt dat je kleding van goede kwaliteit is. Natuurlijk hoeft niet elk item de beste kwaliteit te zijn, want dat is ook duur. Maar het is wel een goed idee om een paar mooie items in de kast te hebben hangen. Een (nep) leren jasje bijvoorbeeld kan je goedkoop aanschaffen, maar vaak is dat wel aan het jasje te zien en wordt hij snel lelijk. Het is dus een veel beter idee om een echte leren jas te kopen en dit is het geld ook zeker waard. Je kan bijvoorbeeld deze leren jas heren combineren met een basic shirt of coltrui (van een wat schappelijkere prijs) en dan heb je gelijk een mooi verzorgde outfit! 

Merk items

Daarnaast zijn ook merk items heel leuk om soms te dragen. Met een merk item, die vaak ook al van betere kwaliteit zijn, kan je je look ook net een extra touch geven. Denk bijvoorbeeld aan een simpel jurkje van de H&M of Zara met een luxe Gucci riem. Zo heb je chic en ‘gewoon’ gecombineerd, maar heeft je gehele outfit toch een dure en chique uitstraling. Of bijvoorbeeld een simpele jeans en een wit shirt combineren met een echte designertas of mooie designerhakken! En voor mannen zou je kunnen denken aan een mooie design hoodie heren gecombineerd met een simpele spijkerbroek. Zo maak je je outfit net wat meer cool en hip! 

Eye-catchers

Tot slot is het altijd een goede tip om enkele eye-catchers in je kast te hebben. Voor als je een keer wil opvallen tijdens een recruitment evenement of gewoon omdat je het leuk vindt! Zelf heb ik bijvoorbeeld een knalroze trui, een rode rok en een felblauw truitje. Deze combineer ik dan met simpele neutrale kleuren zodat het item extra opvalt. Dit staat gedurfd en zelfverzekerd en op die manier laat je dus altijd een goede (eerste) indruk achter!