Een nieuwe herenfiets of een bakfiets?

0
228

Gedurende de pandemie zijn wij Nederlanders massaal gaan fietsen. Het was natuurlijk één van de weinige dingen die wij nog konden doen, naast wandelen. Veel van ons hebben dus gedurende lockdown veel op onze fietsen gezeten. Er is ook een groei geweest in het aantal verkochte fietsen. Ik raad het iedereen aan om te investeren in een goede fiets, niet alleen vanwege de lockdown. In Nederland moet iedereen gewoon een fiets hebben van een hoge kwaliteit, je gaat namelijk ontzettend veel tijd besteden op deze fiets dus hij moet van een goede kwaliteit zijn. Vandaag ga ik daarom wat vertellen over herenfietsen en bakfietsen, deze zijn namelijk erg veel verkocht in mijn nabije omgeving. Hopelijk kan ik dan sommigen van jullie helpen met aanschaffen van een nieuwe fiets.

 

Wat maakt een herenfiets nu een herenfiets?

Toen ik klein was snapte ik niet waarom er een middenbuis zat op de fietsen van de mannen in plaats van de vrouwen. Als je ooit zelf te enthousiast was en over je zadel heen sprong tijdens het opstappen begrijp je dit misschien. Maar de mannen hebben een middenbuis zitten omdat herenfietsen vaak langer zijn. Dit frame geeft dan extra stevigheid. De meeste herenfietsen hebben tegenwoordig versnellingen. Zo kunt u kiezen voor de standaard 3 versnellingen, maar ook tot ruim 8 versnellingen. Maar uiteraard is niet elke herenfiets hetzelfde. Net zoals met een paar schoenen moet de fietsen lekker zitten en goed aanvoelen. Uiteraard kan een fiets nog worden afgesteld naar uw wensen, maar ik raad het aan om altijd even een proefritje te maken. Een nieuwe, hoge kwaliteit, herenfiets kost ook best veel geld, dus het is belangrijke dat deze voldoet aan al uw wensen. Wilt u eigenlijk ook op de fiets uw kinderen naar school brengen? Dan raad ik het aan om een bakfiets te kopen.

 

Bakfietsen voor superveel gemak.

Je ziet steeds meer bakfietsen in Nederland. Vaak hebben deze bakfietsen ook een kleine accu wat het trapwerk al een stuk gemakkelijk maakt. Een bakfiets kan superhandig zijn. Allereerst kunnen kinderen er gemakkelijk mee worden vervoerd naar school toe, maar u kunt ook gewoon uw boodschappen in de bakfiets doen. Ik zal de bakfiets niet meenemen op een fietsvakantie, maar het praktische nut van een bakfiets is haast onovertroffen. Hoeft u nog geen kinderen te vervoeren en heeft u genoeg aan fietstas voor uw boodschappen? Dan is een mooie herenfiets ook voldoende. Maar mocht u toch wat meer lading willen meenemen, dan is de bakfiets misschien wel de beste oplossing voor u.