Alles wat je moet weten over foundation en concealer

0
290

Heel veel mensen gebruiken make-up. Make-up is al decennia lang aan de orde van de dag, maar nog steeds weten ook heel veel mensen niet alle belangrijke onderwerpen over make-up. Een ding wat vaak fout gaat bij beginnende make-up dragers is het aanbrengen van de basislaag. Deze basislaag bestaat vaak uit een combinatie van foundation, concealer of poeder. Als je deze in de verkeerde kleur aanbrengt of te dik ga je er al snel uit zien als een clown. Daarom staan in deze blogs wat tips en trics hoe je foundation en concealer juist gebruikt, veel leesplezier!

Wat is foundation en hoe gebruik je het?

Foundation is een gekleurde crème die fungeert als basis op je hele gezicht. Een foundation maakt je huid egaler, omdat het oneffenheden maskeert door de kleur. Hierdoor krijg je een gezonde en stralende huid. Hoe vaak je het gebruikt ligt helemaal aan je eigen voorkeur. Sommige mensen gebruiken het dagelijks, anderen alleen voor naar een feestje. De belangrijkste punten waar je op moet letten is de kleur en de dekking van de foundation. Als je voor een lichte dekking wilt gaan, kun je het beste voor een BB-cream, vloeibare foundation of cream foundation gaan. Door deze foundations zie je nog een beetje je eigen huid. Een foundation stick, mousse of poeder zijn veel dekkender en matterender. Een foundation maak je vaak af door er daarna met poeder overheen te gaan, om de glans wat te matteren.

Wat is concealer en hoe gebruik je het?

Een concealer is een geconcentreerde vorm van foundation die je gebruikt om zware oneffenheden en wallen te maskeren. Een concealer neem je altijd in een tint lichter dan je eigen huid en je foundation, omdat het dan extra goed dekt. Een concealer is daardoor ook dikker, en dus niet geschikt om op je hele gezicht aan te brengen. Je brengt concealer aan met je vinger, een kwastje of spons. Wees voorzichtig rond je wallen, want te hard wrijven maakt ze alleen nog maar donkerder van kleur.

Verdere make-up tips

Er gelden ook een paar standaard tips bij het aanbrengen van elke soort make-up. Ten eerste is goed licht enorm belangrijk. Als het donker is, breng je snel teveel make-up aan waardoor je in het licht er uitziet als een geplamuurde clown. Zorg dus voor een goede spiegel die goed verlicht is. Daarnaast geldt ‘less is more’. Start met een lichte make-up look. Je kunt altijd meer toevoegen, maar weghalen is lastig zonder helemaal opnieuw te beginnen. Tot slot moet je altijd op de kleuren letten. Dit geldt van je foundation tot aan je oogschaduw en lippenstift. Zorg voor kleuren die goed bij je ondertoon van je huid passen en je ogen en haarkleur.