Herstel, hergebruik, heb plezier

0
280

We produceren iedere dag een hoop. Er worden constant nieuwe dingen uitgevonden en oude dingen weggegooid. Maar we weten tegenwoordig ook heel goed dat al die nieuwe producties een afdruk laten op het milieu. En dus is het logisch dat recyclen en hergebruiken steeds populairder wordt. Dit komt ook omdat nieuwe spullen kopen vaak veel duurder is dan oude spullen laten repareren. Het is in de meeste gevallen wel beter dan nieuwe aankopen doen. Voor je portemonnee en dus ook voor het milieu. In deze blog vertel ik je hoe je dat moet doen wanneer je te maken hebt met een kapotte macbook. Lees je mee?

Even checken

Voor je tot de conclusie komt dat je laptop het niet meer doet, zijn er een aantal standaardtests die je kan uitvoeren. Zoals bijvoorbeeld de welbekende ‘aan en uit’ truc. Mochten enkele delen van de laptop het niet doen dan kan je checken of het ligt aan de software of hardware. Dit doe je door simpel te kijken; missen er toetsen, zitten er deuken in de behuizing etc. of door de computer tests te laten doen die laten zien of er delen van de software wel of niet werken.

Bedenk wat het meest rendabel is

Als je precies weet wat er aan de hand is, dan kan je gaan beslissen wat je wilt doen. Is je laptop helemaal total loss dan wordt het lastig om er nog iets mee te beginnen. Maar als er één enkel ding slecht functioneert dan kan je gewoon voor macbook reparatie kiezen. Aangezien Appleproducten zeer prijzig zijn, is dit een veel voordeligere optie. Daarnaast behoud je ook op deze manier al je gegevens, programma’s en documenten aangezien je dit niet op een nieuwe laptop hoeft te plaatsen. Ik raad wel aan om regelmatig een back-up te maken van al deze informatie.

Denk aan het milieu

Soms kan je er niet omheen en moet een product vervangen worden. Maar het is wel belangrijk en makkelijk om alle opties te overwegen. Daarnaast is het dus ook veel beter voor het milieu en op die manier help je niet alleen jezelf maar ook anderen en de wereld. We moeten hier immers toch met z’n allen vertoeven. Zo zie je maar dat nieuwe spullen kopen niet altijd de beste of snelste optie is. Soms is een probleem met een snelle check al verholpen en soms kan je gewoon naar een professional gaan en is het ook zo opgelost. Dat scheelt weer!