Interieurtip: al eens aan een beton ciré wand gedacht?

0
90

Ga helemaal los en laat beton cire overal terugkomen in je interieur. Beton cire kan zowel horizontaal als verticaal worden aangebracht. Dit geeft oneindig veel mogelijkheden om jouw huis een moderne look te geven. Laat de stoere betonlook terug komen in de keuken, woonkamer, gangen en meer. Beton cire is waterdicht. Dit maakt het dus perfect voor de badkamer of andere sanitaire ruimtes. Nooit meer vocht en schimmelplekken in de badkamer? Ga dan voor een Beton ciré wand. Maak met beton cire je muur slijt-, krasbestendig, vloeistofdicht en naadloos. De schitterende afwerking van beton cire gaat jarenlang mee. Niet te vergeten is Beton Cire een van de makkelijkste materialen in onderhoud. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over stiftvlekken op de muur van de kinderen. Een sopje over de wand en klaar! 

Hoe werkt het?

Het beton cire mengsel kan gezien worden als microcement. Door de kleverige substantie plakt het mengsel als het ware aan de muur. Het is erg belangrijk dat de muur die je wilt bewerken glad en strak is. Anders wordt het resultaat natuurlijk ook niet glad en strak. Wil je zeker weten dat het mengsel zicht goed hecht? Breng dan een primer aan. Beton cire aanbrengen is met oefening mogelijk voor de thuisklusser. Maak je een foutje dan kan je die later weer wegschuren. Om van een mooie beton ciré wand te genieten is het van groot belang dat er gestart wordt met een juiste ondergrond. Om de wand achteraf extra te beschermen zijn er verschillende coatings op de markt. Vooral in plekken zoals de keuken is dit aan te raden. Alle kruiden en zuren van het koken kunnen vlekken achterlaten en je wand betasten. Dat wil je natuurlijk niet dus wees voorbereid en koop ook een coating. De wijze van afwerking bepaald hoe de beton cire eruitziet. Onderzoek dus goed welke specifieke look jij wilt. Pas dus op bij het schuren welk materiaal je nodig hebt. Let ook op hoe je schuurt, dit zie je terug in het eindresultaat. Schuur je bijvoorbeeld in cirkels of in banen? 

Dus wanneer begin jij?

Ik hoop dat je vol vertrouwen nu zelf aan je beton cire wand wil beginnen! En weetje, oefening baart kunst. Misschien moet je eerst even op de zoldermuren oefenen. Dan kan je voordat je het weet vol trots je beton cire kwaliteiten showen in je hele huis. Anders staat woonbeton altijd voor je klaar om het over te nemen. Zodat jij zonder moeite toch trots kan zijn op je prachtige beton ciré wand.