Koop eens een mooi poloshirt!

0
645
polo

Vandaag wil ik een stukje schrijven over onder gewaardeerde kledingstukken. Gewoon omdat het kan en omdat ik het leuk vind. Als jij er niet zo over denkt, geen probleem dan zie ik je graag weer in een andere blog terug. Natuurlijk kan ik er een aantal gaan opnoemen maar dat is wat te gemakkelijk. Ik richt mij graag op een kledingstuk in het bijzonder. Dit keer heb ik het polo shirt uitgekozen.
Waarom het polo shirt

Het is eigenlijk mijn plan om er elke keer een kledingstuk uit te lichten. En aangezien je gewoon ergens moet beginnen is het dit keer het poloshirt geworden.

Tijdloos

Als je het mij vraagt is het poloshirt tijdloos. Het heeft zowel een beetje een klassieke als tijdloze stijl. Op het moment dat je een poloshirt draagt, zie je er netjes uit ongeacht de gelegenheid. Er zijn natuurlijk wel gelegenheden die om een uitzondering vragen maar dat moet je voor jezelf maar bepalen. Voor heel veel gelegenheden zal het echter wel geschikt zijn. Je kunt een shirt aan naar het strand maar ook naar een feestje of naar de vrijdagmiddag borrel uiteraard.

Hoewel je vroeger de polo vaak zag bij zakenmannen, lijkt het shirt nu wat meer ingeburgerd te worden. Eigenlijk zie je hem wel terug bij alle lagen van de bevolking. Tegenwoordig zie je ook meer mensen met een shirt met lange mouwen. Dit type shirt bestond al lange tijd maar ik heb niet het idee dat het toen zoveel gedragen werd als nu.

Voordelen

Naast dat je er meteen netjes uit ziet in een pol zijn er nog een aantal voordelen die ik je niet wil onthouden. Zo is bijvoorbeeld de kwaliteit van poloshirts vaak wat zwaarder dan die van ‘gewone’ t-shirts. Eigenlijk houdt dit in dat de kwaliteit gewoon wat beter is dan het gemiddelde shirt. Het zal dus wat langer mee gaan en er netjes uit blijven zien. Verder vind ik dat het shirt net iets warmer is dan een gewoon t-shirt. Dat het wat warmer lijkt komt omdat de stof anders is geweven.
Net als bij t-shirts heb je van polo’s ook verschillende pasvormen. Om de juiste polo te kiezen moetje er dus gewoon heel veel passen. Net zo lang tot je tevreden bent met hoe je er uit ziet. Mijn tip is om niet zo op het oog een shirt te kopen maar om echt te passen. Dan word je ook niet teleurgesteld.