Lampenkappen: op naar de moderne tijd!

0
237
lampenkappen

Ik heb een prachtige oude lamp in mijn huiskamer staan. Hij is nog van mijn oma geweest en hij heeft een prachtige, klassieke standaard. De herinneringen die eraan zitten zijn mij erg dierbaar. Ik logeerde vaak bij mijn oma en bij het lamplicht las ze mij dan verhalen voor. Als ik alleen al naar de lamp kijk dan brengt mij dat weer terug naar die prettige tijd. Toch overweeg ik de laatste tijd om de lamp weg te doen want hoewel de standaard nog steeds prachtig is, is de lampenkap afzichtelijk. Die kan echt niet meer. Niet alleen qua kleur, maar ook omdat hij echt helemaal verbleekt en versleten is. Bezoekers vragen soms waarom ik nog vasthoud aan dat lelijke ding. Tja, dat vraag ik me ook af. Maar een vriendin van mij kwam met de oplossing. Zij kent het verhaal van de lamp en gaf aan dat je lampenkappen ook los kan kopen. Lampenkappen van deze tijd: vlot, modern en passend bij mijn kamer. Dus ik internet op.

Lampenkappen: zoek het maar uit

Opzoek naar lampenkappen op internet word ik zeer aangenaam verrast. Je hebt inderdaad een zeer ruime keuze uit allerlei lampenkappen vervaardigd van allerlei materiaal. Zo vind ik rieten kappen die robuust en stoer zijn. Omdat mijn huis een landelijke uitstraling heeft, vind ik die meteen heel erg leuk. Maar als ik verder kijk zie ik nog meer wat me erg aantrekt. Lampenkappen met een zachte uitstraling, modern en in allerlei kleuren. Voor 2019 is roze nog steeds de trend en dat is wel een kleur waar ik dol op ben. Het is net als shoppen voor schoenen: ik kan gewoon niet kiezen. Natuurlijk kies ik uiteindelijk wel want die oude lampenkap moet hoe dan ook weg.

Hij mag weer opvallen

Ik heb het al vaker gezegd: online is alles te koop dus ook lampenkappen. Al snel heb ik mijn mooie, nieuwe en opvallende kap in huis en ik plaats hem gauw op de oude lamp. Het is net alsof ik een hele nieuwe lamp heb gekocht. Hij knapt er enorm van op en hij is nu nog meer een eyecatcher in huis. En het mooie is dat de herinneringen aan mijn oma door de nieuwe look niet zijn vervaagd. De essentie, de avonden bij mijn oma thuis, heeft hij nog steeds gevangen. Deze lamp kan weer jaren mee. Net als mijn herinneringen.