Stress, we hebben er allemaal wel eens last van

0
225

We hebben er allemaal weleens last van. De ene dag net iets meer dan een andere dag. En het is heel normaal. We kunnen door verschillende oorzaken stress symptomen krijgen. Wat we er tegen kunnen doen? Dat verschilt natuurlijk ook per persoon. De een helpt het om wat tijd voor zichzelf te nemen, de andere neemt vitamine b5 en b12 in. Voor iedereen is het anders.

Goed naar je lichaam luisteren

Het is natuurlijk belangrijk dat je goed naar je lichaam luistert wanneer je merkt dat je stress ervaart. De ene persoon krijgt er namelijk meer last van dan andere mensen. En dat is het gewoon, het verschilt heel erg per persoon. Ook hoe je stress kan verminderen. Het is daarom gewoon heel belangrijk dat je goed naar je lichaam luistert wanneer je stress ervaart. Om af en toe een dag flink rust te nemen en even helemaal niets te doen is helemaal niet zo verkeerd. Een dag heerlijk op de bank, op het strand, in de tuin of waar dan ook. Even een dag nergens aan denken en dan heerlijk tot rust komen. Dat kan natuurlijk goed werken om je stressniveau omlaag te halen. 

Maar zoals al eerder gezegd, voor elke persoon is dit anders en kan een dag helemaal niets doen juist voor meer stress zorgen, omdat je het idee hebt dat je dan een dag hebt weggegooid. En dat is natuurlijk ook niet heel fijn. Daarom is het ook goed wanneer jij rust haalt uit bijvoorbeeld poetsen of de tuin doen. Wanneer jij daar jouw rust uithaalt is dit ook een dag om bijvoorbeeld jouw stress te verminderen en even tot rust te komen.

Het is voor iedereen anders en dat is ook goed. Want het is juist goed als je naar je eigen lichaam luistert en er dan ook de tijd voor neemt. Want we leven in een cultuur en wereld waar alles nu alleen maar doorgaat en we constant aan staan en door moeten. En ook dat kan ervoor zorgen dat je stress ervaart of dat je het idee hebt dat je geen moment rust kan pakken of een moment voor jezelf. En dat is natuurlijk iets waar we aandacht aan moeten besteden. Een burn-out staat bij iedereen namelijk snel om de hoek en het is daarom goed om goed te luisteren naar je lichaam en op tijd een stapje terug te doen. Dit is dan ook geen teken van zwakte, maar juist goed omdat je jezelf op de eerste plek zet. Dat moeten meer mensen doen uiteraard.