De meest effectieve planten voor op kantoor

0
418

Je zult vast wel vaker hebben gehoord dat het goed is om in een ruimte waar je veel tijd besteedt, een plant te hebben staan. Er zijn verschillende voordelen aan het hebben van een plant op kantoor. Welke plant het beste is voor op je kantoor is van een aantal zaken afhankelijk. Je kunt hier lezen wat de beste planten zijn voor op het kantoor en waarom dat zo is. 

De voordelen van het hebben van een kantoorplant

Door kantoorplanten aan te schaffen (zoals de Strelitzia Reginae) zul je ervoor zorgen dat het zuurstofgehalte toeneemt in je kantoor. Planten heb kooldioxide nodig om te kunnen leven en zetten dit om in zuurstof na gebruik. Planten nemen stofdeeltjes en schadelijke stoffen op en breken deze af zodat jij er geen last meer van hebt. Ook dienen planten in een kantoor voor het onderhouden van een goede luchtvochtigheid. Dit zal ervoor zorgen dat de kwaliteit van de lucht in je huis verbetert. Luchtzuiverende planten zoals de spathiphyllum kunnen veel voor je lichaam betekenen. Het hebben van planten op kantoor zorgt voor minder stress. De kleur groen heeft een rustgevende invloed op onze hersenen. Hierdoor zul je een lagere bloeddruk hebben en je meer ontspannen voelen. Dit zal resulteren in dat je positiever naar je werk weg gaat en je beter voelt.

Verschillende planten voor op kantoor 

Je kunt bepalen welke plant het beste is voor bij jou op kantoor op basis van verschillende dingen. Je kunt kijken naar welke plant het beste in de ruimte past qua grootte en stijl, maar het is verstandiger om naar luchtzuiverende planten te kijken. Als je een plant gaat kopen die op een plek staat waar weinig licht is, kun je beter een schaduwplant kopen. Deze planten kunnen normaal functioneren met een kleine hoeveelheid zonlicht. Je kunt een grote kamerplant schaduw bij verschillende bloemisten vinden en hier verschillende grote kamerplanten kopen. Ook kun je tegenwoordig bijna alles wel online bestellen. Als het een plant voor op kantoor is, dan is het verstandig om een plant te kopen die lucht zuivert. Er zijn een hoop verschillende soorten luchtzuiverende planten die betaalbaar zijn. De ene plant is wel meer luchtzuiverend dan de ander en zal dus meer effect hebben op de zuurstof in de ruimte dan andere planten. Een aantal planten die goed zijn voor op kantoor zijn de Goudpalm, de Varen en de Rhapis excelsa. De Goudpalm, die ook wel de areca palm wordt genoemd is de meest luchtzuiverende plant die je op kantoor kunt zetten. Het bijzondere aan deze plant is dat de bladeren van de plant splitsen en weer aan elkaar teruggroeien door de jaren heen. Verder heb je ook nog de Ficus Robusta die erg luchtzuiverend is en ideaal voor op kantoor.