Wat is een schoonloopmat? 

0
364

Het is erg vervelend als kleine kinderen vuil van buiten mee naar binnen nemen. Ze doen namelijk niet hun schoenen uit waardoor er overal zand komt liggen en er ook vlekken in het tapijt of op het laminaat ontstaan. Om dit te voorkomen, kan je het beste voor kiezen om een schoonloopmat aan te schaffen. Een schoonloopmat is speciaal ontwikkeld voor het schoonmaken van de schoenen tijdens het binnen komen. Het is dus eigenlijk overbodig om je schoenen nog uit te trekken als je een schoonloopmat hebt. Tussen een schoonloopmat en een droogloopmat is een enorm verschil maar veel mensen denken dat het hetzelfde is. Hier vind je meer informatie over een schoonloopmat en wat het verschil is tussen een schoonloopmat en een droogloopmat.

 

Wat is een droogloopmat?

Het is erg belangrijk om te weten dat een droogloopmat bedoeld is om je schoenen weer helemaal droog te krijgen. Een droogloopmat is namelijk gemaakt van nylon en dat zorgt ervoor dat droogloopmat als het ware functioneert als een handdoek. De zolen van je schoenen zullen dus binnen enkele seconden helemaal droog zijn. Als je ook een schoonloopmat hebt, dan kan je ze daarna ook nog eens reinigen met een schoonloopmat. Houd er wel rekening mee dat een droogloopmat erg veel vocht kan opnemen en dit niet altijd geschikt is als je laminaat onder de droogloopmat hebt liggen. Laminaat is namelijk erg gevoelig voor water en daardoor kan er ook weer snel schade ontstaan aan het laminaat.

 

Mat op maat laten maken 

Elke woning is verschillend van formaat en dat geldt ook voor de kamers waar een droogloopmat op rol of een schoonloopmat komt te liggen. Daarom kiezen de meeste mensen ervoor om een mat op maat te laten maken. Het grootste voordeel hiervan is dat de mat volledig goed aansluit en je deze ook kan laten ontwerpen naar smaak. Je kan dus kiezen uit tientallen tot honderden verschillende kleuren en ontwerpen. Vaak is een mat dat gemaakt is op maat ook van betere kwaliteit en het heeft een luxere uitstraling. Houd er dus wel rekening mee dat het maken van een mat op maat soms erg prijzig kan zijn. De kosten van het maken van een mat op maat kan al gauw enkele honderden euro's kosten en in sommige gevallen zelfs meer dan duizend euro. Een mat op maat laten maken kan je het beste doen via een webwinkel.