De leukste activiteiten voor aankomende zomervakantie

0
200
bouwmaterialen

De dagen worden langer en warmer en we zitten tevens ook alweer op de helft van het jaar. Dat betekent dat de zomervakantie voor de deur staat. De periode waarin kids even niet naar school hoeven en mogen genieten van hun welverdiende vrije tijd. Misschien ga je dit jaar wel met je kids op vakantie naar het buitenland of naar de camping. Maar wat nou als je thuis blijft. Hoe zorg je er dan voor dat je kind zich de hele zomervakantie vermaakt? Hier een aantal leuke activiteiten.

Ouderwets bouwen

Ouderwets bouwen is nooit verkeerd, of je nu hutten gaat bouw of vlotten. Het enige waar jij voor moet zorgen? Voldoende bouwmaterialen. Dit kunnen zijn planken, afval hout of pallets maar ook tonnen, banden of piepschuim volstaan prima. Je kunt de bouwmaterialen thuis stallen of op een gezamenlijke speelplek in de buurt zodat de hele buurt kan genieten van een vakantie hutten of vlotten bouwen. Mochten de kinderen aan de slag gaan met de bouwmaterialen zorg dan wel dat er altijd een volwassenen in de buurt is die een oogje in het zeil houdt. Wel zo veilig natuurlijk.

Een abonnement op het zwembad of speeltuin

Heb je een speeltuin of zwembad in de buurt? Kijk dan is of het mogelijk is om hier een abonnement voor aan te schaffen. Elke dag een los ticket kopen kan best prijzig zijn. Toch kunnen kinderen zich hier uren vermaken en heb jij er even geen omkijken meer naar. Een abonnement kan al zo gauw 25 procent tot zelfs 50 procent van de prijs schelen en je weet waar je kind de hele dag rondhangt. Nog leuker is het natuurlijk als vriendjes of vriendinnetjes ook een abonnement hebben. Gegarandeerd een zomervakantie die ze niet snel meer zullen vergeten

Klussen bij ouderen mensen

Wonen er veel ouderen bij jou in de buurt? Dan is het misschien wel een leuk idee voor je kind om klusjes te doen bij ouderen. Dit kan zijn lege flessen wegbrengen, de planten watergeven of iets anders soortgelijks. Een heitje voor een kwarweitje noemde we dit vroeger ook wel. En daar is volgens mij niks mis mee. De kinderen helpen de ouderen en de ouderen geven de kinderen een kleinigheidje terug. Beter dan de hele dag voor de televisie hangen natuurlijk.

Heb jij nog andere leuke activiteiten voor aankomende zomervakantie waar kunnen aan kunnen deelnemen? Laat het ons weten in een commentje!