Nieuwe design koelkast

0
356
retro koelkast kopen

Het is inmiddels al weer vijf jaar geleden dat wij onze keuken hebben laten verbouwen. De tijd is voorbij gevlogen sinds onze prachtige design keuken in deze ruimte is geïnstalleerd. Nog steeds zijn wij helemaal happy met de keuzes die wij destijds hebben gemaakt. Elke ochtend sta ik met een goed humeur op en maak ik heerlijke ontbijtjes in onze keuken met ontbijttafel. ’s Middags maken mijn kinderen zelf hun lunch. De broodjes en het beleg vinden zij met gemak in de grote keukenlades vol opbergruimte. Ook ruimen zij hun spullen na het lunchen weer netjes op. Onze keuken is zo mooi, dat ons hele gezin gemotiveerd is om het in een nette staat te laten. Mijn vriend kookt vijf jaar lang bijna elke avond de lekkerste maaltijden. De ruimte inspireert hem in zijn overheerlijke creaties en geeft hem meer dan genoeg ruimte om de gerechten te bereiden.

De stand na vijf jaar

Vijf jaar lijkt een lange tijd, maar geloof me: deze periode is voorbij gevlogen. Dit illustreert ook gelijk de kwaliteit van de keuken die wij vijf jaar geleden hebben uitgezocht. Op wat gebruikerssporen – zoals enkele krasjes – na, is onze keuken nog in precies dezelfde staat als toen alle kastjes, werkbladen en apparatuur net geïnstalleerd waren. Er is eigenlijk maar één ding “mis” met onze keuken op het moment. En ja, dit heb ik bewust met extra aanhalingstekens geschreven. Wij zijn ons er namelijk uiteraard van bewust dat dit een klein luxe probleem betreft. Wij zijn onze koelkast ontgroeid!

Een nieuwe koelkast kopen

Onze huidige koelkast doet het nog prima en ziet er ook nog goed uit. Echter, de verbouwing van de keuken heeft er toe geleid dat wij veel meer zijn gaan koken en uitgebreider zijn gaan eten. De benodigde boodschappen voor onze culinaire uitspattingen passen daardoor niet meer goed in onze koelkast. Elke dag is het proppen geblazen en duimen dat de deur nog dicht gaat. Dit zorgt uiteraard voor de nodige irritaties, terwijl onze keuken juist de happy space van ons gezin is. Gelukkig hebben wij vijf jaar terug niet voor een inbouwmodel koelkast gekozen, maar hebben wij een losstaande koelkast aangeschaft. Hierdoor kunnen wij nu makkelijk een grotere koelkast kopen.

retro koelkast kopen

Retro design

Zoals jullie mede design-liefhebbers waarschijnlijk al weten, heb ik een enorme voorliefde voor retro design. Ik houd van jaren ’50 of jaren ’60 meubels en accessoires. Onze keuken hebben wij destijds bewust neutraal gehouden en wij zijn toen voor een moderne design keuken gegaan. Deze keuken vormt daardoor al jaren een blank canvas, waarop wij lekker kunnen variëren met bijvoorbeeld keukenaccessoires in verschillende kleurstellingen en stijlen. Na jaren in de veilige zone, durf ik nu wel een meer gewaagde en permanente stijlkeuze te maken. Wij gaan een retro koelkast kopen! Ons oog is gevallen op een hoog model van het merk Schneider in mat zwart. Deze koelkast heeft een grote koelruimte maar daarnaast nog een extra deur met grote vriezer lades. We gaan de koelkast later deze week bestellen – dus houd deze blog in de gaten voor een update met foto’s.