De grootste merken onder de kroegspellen

0
212
kroeg

Kroegen staan meestal bekend om de gezelligheid, de drank, én de spellen die men onderling allemaal speelt. Zo is darten ook groot geworden in de kroeg, is de voetbaltafel opkomend en is biljart ook nog eens een grote speler. Onder het genot van een drankje speelt bijna iedereen een spel midden in de kroeg. Maar hoe zijn deze spellen nu ontstaan, waar komen ze oorspronkelijk vandaan en wat zijn nu de grootste merken van deze spellen?

Darten

een zeer populaire spel, uitgegroeid tot een sport is darten. Darten is grootgebracht in de kroeg en vele mensen spelen het al. Met darten is het de bedoeling om met zo min mogelijk pijlen een score van 501 uit te gooien. Zo is het de bedoeling dat je uitgooit met een dubbel en zal je score drie keer verdubbelen als je in de triple gooit. Wanneer de 501 is uitgegooid, beschik je over een leg. Wie als eerste de 3 legs gewonnen heeft, beschikt over een gewonnen set. Samen met je tegenstander bepaal je hoeveel sets zal leiden tot de overwinning. Veel plezier met gooien!

Een pot voetbal op de voetbaltafel

Naast darten en biljarten, is de voetbaltafel een aankomend spel in de kroegen. Met een voetbaltafel bestuur je een aantal poppetjes (de spelers in jouw team) en is het de bedoeling dat jij als eerste de 10 punten behaald. Wie als eerste 10x scoort, mag zich de winnaar van het spel noemen.

Een zeer populair merk zijn de voetbaltafels van deutscher meister. De voetbaltafels van deutscher meister beschikken over de juiste kwaliteit en zijn perfect voor in de kroeg. Het stevige materiaal voorkomt dat de voetbaltafel snel stuk gaat en kun je er lang mee spelen. Stel het voor aan de kroegbaas en daag je vrienden eens uit met een ander spel!

Biljart, het spel dat bekend is onder iedere kroegbezoeker

Biljart is een spel wat voor iedereen zeer populair is. Vooral mannen zien het hier vaak van in en gaan dan ook de uitdaging aan. De ene speler ketst de hele ballen, terwijl een ander de halve ballen moet zien de potten in de goten. Wanneer alle ballen van jouw kleur weggespeeld zijn, is het tijd voor de zwarte bal. Door de zwarte bal in de juiste goot te spelen, ben je de winnaar van het spel.

Zo zijn er verschillende spellen en is het ook te zien dat er nieuwe, opkomende spellen te vinden zijn. Neem een voorbeeld aan de voetbaltafels van deutscher meister. Doe een voorstel aan de kroegbaas en speel ook eens een potje tafelvoetbal!