Benodigdheden voor de perfecte zomerdag in de tuin

0
336
grasmaaier

Het zonnetje begint weer te schijnen, het gras lijkt groener, bloemen beginnen weer te bloeien, wie houdt er nou niet van de zomer? De zomer maakt iedereen vrolijk. Als je echt optimaal van je zomer wil genieten, is het fijn als je tuin er ook mooi bij ligt. Daarom hier wat dingen die niet kunnen ontbreken voor het perfectioneren van jouw tuin in de zomer.

Grasmaaier

Als je een mooi gazon hebt, wil je die natuurlijk ook mooi houden. Veel mensen denken dat ze het gras moeten laten groeien, maar dit is niet het geval. Wanneer je gras te hoog is in de zomer, bestaat er een kans dat het uitdroogt. En zo mooi is een uitgedroogd, dood, bruin gazon nou ook weer niet. Zorg daarom altijd dat je een grasmaaier hebt, dan blijft jouw gazon er de hele zomer mooi bijliggen.

Sproeiers

Een ander hulpmiddel om uitdroging van het gazon te voorkomen, is een sproeier. Wanneer het dan dagen niet geregend heeft, kun je gewoon iedere dag de sproeier aanzetten. Dan blijft het gras gezond, en kun jij langer genieten. Ook zijn sproeiers heel leuk voor de kinderen. Als je geen zwembad hebt, is onder de sproeiers doorrennen een goede manier om af te koelen in de zomerse hitte.  

Parasol

Wanneer je rustig van het mooie weer wil genieten in de tuin, is het altijd handig om een parasol te hebben. Wanneer de warmte nog te doen is, kun je hem gewoon dicht laten. Maar wanneer de zon ondraaglijk warm wordt, klap je lekker de parasol uit. Dan zit je wat beschutter in de schaduw, maar kun je wel lekker buiten zitten.

Vliegennetjes

Jammer genoeg komen in de zomer ook weer alle vliegende beestjes naar buiten. Wanneer je lekker buiten wilt eten, kan het enorm vervelend zijn als er steeds vliegen en wespen op je eten of drinken afkomen. Vooral zoete drankjes zijn enorm aantrekkelijk voor werpen. Om te voorkomen dat ze in je beker gaan zitten en je ze per ongeluk in je mond krijgt, zijn vliegennetjes heel handig. Deze kleine, uitklapbare netten passen precies over een bord eten heen. Zo voorkom je dat de beestjes aan jouw voedsel komen, en kan je toch buiten genieten.

Luidspreker

Als laatste kan het fijn zijn om een kleine luidspreker te kopen voor buiten. Sommige mensen genieten van de doodse stilte buiten, anderen houden van een muziekje erbij. Ook bij een tuinfeest kan een muziekje op de achtergrond lekker zijn. Dan is een luidspreker enorm gemakkelijk om snel muziek op te zetten.