Inspiratie voor je designs vind je tijdens je vakantie in Spanje

0
397
vakantie Spanje

Vakantie Spanje

Prachtige stranden, heerlijk eten, een bruizend nachtleven en vele feesten. Dit allemaal maakt Spanje een van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Europa. Een perfect land om nieuwe ideeën op te doen of om lekker te ontspannen. We nemen een kijkje in de beste bestemmingen in spanje voor je vakantie!

Santiago de Compostela

Santiago de Compostella is de hoofdstad van de Galicia regio in het noord-westen van Spanje. Deze stad is vooral bekend vanwege zijn bekende pelgrimsroute naar het graf van de apostel Jakobus. Elk jaar wordt de stad door duizenden toeristen bezocht voor religieuze doeleinden, maar ook voor zijn mooie historie. Zo kun je in het centrum de Santiago Kathedraal vinden. Een ontzettend groot en vooral historisch gebouw.

Toledo

Gelegen in het midden van Spanje. Tot de zestiende eeuw gold deze stad als de hoofdstad van Spanje. Het werd eeuwen lang bevolkt door zowel moslims, joden en christenen en wordt daarom ook wel ‘de stad der drie culturen’ genoemd. Het mooie aan deze stad zijn de historische gebouwen die teruggaan tot aan de tijd van de Romeinen. Zo kun je er de prachtige historische architectuur bewonderen van onder andere een synagoge, moskee en kathedraal.

Cordoba

Cordoba is de hoofdstad van de Cordoba provincie in de Andalusische regio in het zuiden van Spanje. Een mooie historische stad met als hoogtepunt de Mezquita. Dit was oorspronkelijk een moskee, maar dient nu als kathedraal. Een ander bijzondere bezienswaardigheid is de beroemde bloemetjesstraat van Cordoba. Dit zijn meerdere kleine straatjes met kleine witte huisjes die prachtig versierd zijn met bloemen.

San Sebastian

Deze stad ligt in het noorden van Spanje en is bekend om zijn prachtige stranden. In het oude gedeelte van de stad kun je veel oude gebouwen vinden die gereconstrueerd in de negentiende eeuw, nadat de stad bijna helemaal vernietigd was tijdens de Napoleontische oorlog.

Valencia

Een van de grootste en meest belangrijke steden van Spanje, gelegen in het oosten van het land in de regio Valencia. In deze stad kun je een reusachtig entertainment en cultureel centrum vinden, ook wel de ‘stad van kunst en wetenschap’ genoemd. In dit centrum kun je verschillende interessante dingen vinden, zoals bijvoorbeeld een wetenschapsmuseum en een aquarium. Elk jaar in maart wordt het Falles festival gehouden in Valencia. De hele stad wordt dan versierd met figuren gemaakt van papier-mâché. Aan het eind van dit festival worden al deze figuren tijdens een ceremonie verbrand.

Vakantie Spanje, genoeg te bezoeken om op te laden en inspiratie op te doen!