De kamer een nieuwe inrichting geven

0
202

We hebben allemaal zo onze routines en onze dagelijkse gewoontes. Sommige van deze gewoontes zijn goed, andere zijn minder goed. Wanneer het nieuwe jaar begint willen velen van ons een frisse start en proberen we om het jaar goed te beginnen. Voor de meesten van ons betekent dit dat we proberen meer te sporten of te stoppen met ongezond eten. Maar het is niet altijd makkelijk om dit ook daadwerkelijk vol te houden. Vaak is het gemakkelijker om nieuwe gewoonten aan te nemen in een nieuwe omgeving. Natuurlijk betekent dit niet dat je moet verhuizen. Maar wat misschien wel een goed idee is om binnen je eigen huis een nieuwe omgeving te creëren.

Grote schoonmaak

Om te beginnen kun je een grote schoonmaak in je huis doen. We leven bijna allemaal in huizen waar we ontzettend veel spullen hebben die we eigenlijk amper gebruiken maar gewoon verzameld hebben over de jaren. Je kunt sommige dingen weggooien maar andere dingen kun je ook verkopen. Schaf dus een aantal dozen aan koop bubbeltjesplastic om de dingen die je verkoopt beschermd te versturen. Wanneer je de grote schoonmaak hebt gedaan zal je huis meteen al een stuk frisser en ruimtelijker aanvoelen.

Oude meubels weg

Naast alle kleine rommel en spullen waar je vanaf wilt zijn er misschien ook oude meubels die je eigenlijk wilt vervangen. Dit kan zijn omdat ze oud en versleten zijn maar ook omdat je een nieuwe inrichting wilt met een andere stijl, en dus andere meubels. Sommige meubels zullen echt bij het grofvuil moeten maar doe dit niet te snel. Heel veel oude meubels zijn nog prima te verkopen. Er zijn bijvoorbeeld altijd wel studenten die op zoek zijn naar goedkope meubels om hun studentenkamer mee in te richten. Deze meubels kun je dan ook op marktplaats of via via verkopen. Zet wel altijd neer dat je deze laat ophalen zodat je ze niet zelf weg hoeft te brengen.

Nieuwe meubels

Wanneer er zo veel ruimte is gecreëerd in je huis is het tijd om nieuwe meubels aan te schaffen. Voordat je naar de Ikea rent is het een goed idee om eerst te bekijken wat voor inrichting stijl je precies wilt. Stel daarnaast ook een budget op en kijk welke meubels goed bij elkaar passen en wat voor kleuren je wilt. Over het algemeen is het niet nodig om ontzettend dure designer meubels aan te schaffen. Je kunt via de Ikea een prachtige coherente inrichting creëren.