Design je eigen modeontwerpen!

0
281
tshirt bedrukken

Een beetje stijlvol en modieus willen we er allemaal wel bijlopen. Toch zijn voor vele van ons de modetrends niet meer bij te houden. De ene na de andere modetrend waait over uit Milaan, Parijs, Barcelona en zelfs Amsterdam. Vaak voordat je eenmaal zelf doorhebt dat een modetrend een trend is, dan is deze vaak alweer voorbij. Of je vind een trend gewoonweg helemaal niks. Toch zijn we enorm gevoelig voor allerlei trends maar wat als ik je nou zou vertellen dat het ook heel goed mogelijk is om je eigen trends te starten? Een tshirt bedrukken is tegenwoordig een fluitje van een cent. Hiervoor hoef je dan absoluut ook geen high fashion modeontwerper uit Milaan te zijn. Neem het heft in eigen hand en misschien ben jij wel de ontwerper van de toekomst. Benieuwd naar mijn kijk op modetrends en hoe ik deze zelf creëer? Lees dan snel verder!

De psychologie van modetrends

Het moet gezegd worden af en toe is de nieuwste mode niet om aan te gluren. Maar toch betrap je jezelf er dan op dat je meedoet met deze modetrend. Trends zijn namelijk niet alleen iets fysieks, maar ook iets psychologisch. Een gevoel van groepsdruk speelt altijd een rol. Het begint altijd bij één iemand die een trend start maar als steeds meer deze trend gaan volgen dan ga jij vanzelf meedoen. Waarom? Omdat je er dan bij hoort en je niet gek aangekeken wordt dat je niet meedoet. Je wilt niet degene zijn die buiten de maat loopt en nog steeds in die oude stoffige kleding van jaren geleden. Soms zelf met een beetje tegenzin ga je dan toch maar met de trend mee. Uiteindelijk voel je je toch goed omdat je je kan identificeren met anderen. Je bent hip en van deze tijd!

Een eigen modetrend

Eerder benoemde ik al het gemak van een tshirt bedrukken. Een tshirt bedrukken is een mooie stap naar jouw eigen modetrend. Je kunt vaak kiezen uit verschillende kleuren, pasvormen, printjes en nog veel meer. Stap dus eens uit het gevoel van de groepsdruk en ga dragen wat jij mooi vind. Wie weet is dat shirt met de foto van je kat wel een beetje gek in het begin. Maar als iemand anders een week later ook in zo’n shirt loopt, dan kan het balletje wel eens aan het rollen komen. Ik zou het dan ook zeker niet gek vinden als een maand later iedereen met een foto van zijn kat op zijn shirt loopt. En jij? Jij bent daarin de high fashion ontwerper én trendsetter geweest!