Een kampeer vakantie, hoe pak je dat het beste aan?

0
289
thermoskan

We zitten nu alweer midden in de zomer vakantie en misschien ben je al lekker op vakantie geweest. Ben je naar een zonnige bestemming geweest of houd je juist van wat meer natuur om je heen. Meestal als je naar een zonnige bestemming gaat zul je niet veel zelf mee hoeven te nemen. Dan zit je in een hotel waar alles al voor je klaar staat en hoef je alleen aan je eigen spullen te denken. Heerlijk ontspannend is dat natuurlijk. Maar ben je meer een avonturier en vind je het leuk om dingen te ondernemen? Dan is kamperen waarschijnlijk wel iets voor jou. Maar als je besluit om te gaan parkeren dan is het wel van belang dat je er goed over nadenkt wat je allemaal mee moet nemen op kampeer vakantie.

De praktische spullen

Ga je naar een zomerse bestemming waar het bijna te warm is om in je tent te liggen, of ga je naar een bestemming waar het ook nog wel is kan regenen en waaien? Kijk goed naar de weersvoorspellingen en ga daar vanuit een tent kopen. Als je naar een wat minder warme plek gaat koop dan een tent die tegen een stootje en wat water kan. Als je naar een warme bestemming gaat kan je beter voor een wat lichtere tent gaan. Zo wordt het niet al te warm in je tent. Dan moet je ook goed nadenken over het eten en drinken dat je wilt gaan meenemen. Een thermoskan is nooit een overbodige luxe. Met een thermoskan kan je je drinken lekker warm of juist lekker koud houden. Een cool box is ook handig om mee te nemen. Zo kan je je eten voor een lange periode gekoeld en vers houden.

Leuke activiteiten

Gaan je kinderen ook mee op vakantie? Dan is het wel belangrijk dat je ze met verschillende spelletjes etc. kunt vermaken. Als eerst kan je een paar leuke bordspellen meenemen. Het neemt niet heel veel ruimte in beslag maar is toch erg leuk om gezellig in de avond te spelen. Mens erger je niet, vier op een rij of ganzenbord, allemaal leuke familie spellen. Daarnaast is het ook leuk om een paar buiten spelletjes mee te nemen. Geef je kinderen een bal en ze kunnen er al super leuk mee spelen. Wat ook leuk is om mee te nemen is een badminton set. 2 rackets, een shuttle en een netje die je zelf in het gras kunt steken. Dus kortom, als je voor een kampeer vakantie kiest denk er dan wel aan wat je allemaal moet meenemen.