Droom jij van het hebben van een eigen motor? Hier moet je rekening mee houden!

0
211

Als je een eigen motor wilt kopen, moet je aan een hoop eisen voldoen. Zo is de allereerste, maar ook meest logische, eis dat je in het bezit moet zijn van het juiste rijbewijs. Dit is uiteraard een ander rijbewijs dan hetgeen wat je nodig hebt om een auto te besturen. Daarom is het allereerst van belang dat je rijlessen neemt als je van plan bent om ooit je eigen motor aan te schaffen. Verder zijn er ook nog een hele hoop andere zaken die je moet regelen om ervoor te zorgen dat je aan alle eisen voldoet om met je eigen motor de weg op te gaan. 

De juiste motor vinden is geen makkelijke klus

Mensen die al hun hele leven dromen van het rijden op een motor, moeten voordat zij deze droom kunnen verwezenlijken eerst hun best doen om de juiste motor te vinden. Daarom is het slim om je al lang voor het behalen van je rijbewijs te oriënteren op de verschillende mogelijkheden die je hebt. Het is dan wel aan te raden om enkel te kijken naar motoren die binnen jouw budget vallen. Dat betekent dus dat je niet naar motoren moet kijken die je wel kunt betalen, maar waarvoor je wel geld zou moeten lenen. Het is immers geen verstandige keuze om geld te lenen zodat je een luxeproduct kunt aanschaffen. Je kunt dan beter voor een goedkopere motor kiezen zodat je later niet met schulden zit. 

De verzekering van de motor

Het is in Nederland verplicht om ieder gemotoriseerd voertuig wat zich op de openbare weg begeeft te verzekeren. Dat is logisch aangezien een collectieve verzekering zoals deze enkel werkt wanneer iedereen hier aan mee doet. Echter, het is niet zo dat iedereen dezelfde soort verzekering afsluit wanneer hij of zij een motor aanschaft. Er zijn namelijk voor ieder voertuig verschillende soorten verzekeringen. 

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een verzekering die alle schade die je maar kunt bedenken vergoedt. Hierbij gaat het om een all risk motorverzekering. Dit is een verzekering waarvoor je maandelijks een relatief hoge premie betaalt, maar waar je ook een beroep op kunt doen wanneer je bijvoorbeeld zelf schade aan je motor hebt veroorzaakt. Bij andere verzekeringen is het niet mogelijk om dit soort schade uit te laten keren door je verzekeraar. Je moet dus een motorverzekering afsluiten waarvan jij denkt dat deze jou het meest voordeel zal bezorgen.