De drie grootste voordelen van een tuinkantoor

0
217

In de afgelopen jaren zijn we met z'n allen steeds meer thuis gaan werken. Dit heeft er niet alleen voor gezorgd dat we de voordelen, maar ook vooral de nadelen van thuiswerken hebben ontdekt. Zo zijn er in huis bijvoorbeeld veel meer afleidende factoren dan op kantoor. Thuis kun je nog even snel de vaatwasser leegruimen, of de wasmachine aanzetten. Dit lijkt misschien onschuldig, maar kan iedere werkdag toch veel tijd in beslag nemen. Om dit te voorkomen is een kantoor aan huis eigenlijk onmisbaar. Natuurlijk kun je er voor kiezen om een leegstaande kamer in je huis te verbouwen tot kantoor, maar een tuinkantoor is nog veel leuker! Om je een beetje enthousiast te maken, lees je in dit artikel de grootste voordelen van een tuinkantoor.

Modern design

Één van je slaapkamers verbouwen tot kantoor zorgt meestal niet voor de ultieme werkplek. De meeste mensen weten niet goed hoe ze een werkplek zo functioneel mogelijk moeten inrichten, en daardoor blijft de slaapkamer een beetje steriel. Alleen een bureau en een archiefkast is namelijk niet voldoende om ervoor te zorgen dat je productief blijft. Een tuinkantoor is speciaal ontwikkeld met oog voor productiviteit en werkgenot. Dit betekent dat het kantoor er niet alleen van de buitenkant, maar ook van de binnenkant goed uitziet. Natuurlijk is er alle ruimte om je kantoor persoonlijk in te richten met je eigen spulletjes, maar het zal je verbazen hoeveel productiever je kunt worden van een andere omgeving.

Rust en privacy

Niet iedereen heeft een huis voor zichzelf. Het kan voorkomen dat je partner of kinderen thuis zijn, terwijl jij moet werken. Dit kan voor hele vervelende situaties zorgen. Een kantoor in de tuin is dé perfecte oplossing voor dit probleem. Met een eigen werkruimte kun je stress en frustraties voorkomen, en is het voor iedereen duidelijk wanneer jij aanwezig- en afwezig bent. Dit is niet alleen prettig voor jezelf, maar voor het hele gezin.

Het weerstaan van afleidingen

Voor veel mensen is het heel ingewikkeld om een slaapkamer als kantoorruimte te zien. Zelfs wanneer de ruimte volledig is verbouwd, en er uitziet als een perfect kantoor. Het blijft uiteindelijk toch je eigen huis, en dan liggen verleidingen op de loer. Niet alleen is het gemakkelijk om even snel te stofzuigen, maar het is ook verleidelijk om nog één extra koekje te pakken tijdens de lunch. Met een tuinkantoor kun je deze verleidingen gemakkelijker weerstaan. Een goede tip is om de deur van je woning op slot te draaien wanneer je naar kantoor gaat. Zo ontstaat er niet alleen een routine, maar voelt het tuinkantoor ook écht als een afgezonderde werkplek.