Je motor verkopen via motorenverkopen.nl

0
262

Wil je je motor verkopen? Dat kun je snel en gemakkelijk regelen via de website motorenverkopen.nl. Je krijgt binnen 24 uur een bod en zie je het bod wel zitten, dan regelt een vaste contactpersoon de definitieve verkoop van jouw motor. Zo kun je zonder zelf veel moeite te hoeven doen je motor verkopen. En bevalt het bod je niet: het is vrijblijvend, je kunt je op elk moment terugtrekken uit de verkoopprocedure.

Hoe werkt het?

Je motor verkopen via motorenverkopen.nl is simpel. Via een speciaal formulier meld je je motor aan. Je moet natuurlijk gegevens invullen als het model en merk, het bouwjaar en de kilometerstand. Ook kun je aangeven welke accessoires er op en bij de motor zitten. Je kunt dan denken aan een bagagesysteem, een windscherm of ABS. Je hebt waarschijnlijk al een beetje een verkoopprijs voor je motor in je hoofd. Op  het formulier kun je een minimumprijs aangeven. Heb je geen idee, dan kun je dat ook leeg laten. Tot slot kun je nog een algemene toelichting geven waarin je aanvullende informatie kwijt kan. Bijvoorbeeld over schade of staat van onderhoud.

Stap voor stap door het verkoopproces

Na het aanmelden van je motor met de informatie die nodig is voor de verkoop wordt er contact met je opgenomen. Je krijgt een vaste contactpersoon, je motor makelaar. Hij spreekt met je je aanmelding door en stelt waar nodig nog verhelderende vragen over je motor en je verkoopwensen. Natuurlijk kun jij ook al je vragen bij hem kwijt. Wanneer alles duidelijk is gaat de motor de verkoopprocedure in. Je motor makelaar biedt je motor te koop aan en onderhandelt met belangstellende dealers over de prijs. Binnen 24 uur wordt er contact met je opgenomen en je makelaar brengt een bod uit op je motor. Je kunt dat bod accepteren, maar het hoeft niet, het is helemaal vrijblijvend. Natuurlijk krijg je een toelichting van je motor makelaar. Accepteer je het bod? Dan regelt je contactpersoon de rest.

De afronding van de verkoop van je motor

Ben je tot overeenstemming gekomen met je motor makelaar, dan regelt hij de rest. De motor wordt bij je thuis opgehaald, dan volgt natuurlijk de betaling en tot slot de vrijwaring. Het vrijwaringsbewijs is het bewijs dat je krijgt van je contactpersoon dat aantoont dat je de motor hebt verkocht aan iemand anders en dat de motor niet meer op jouw naam staat. De verkoopprocedure wordt geregeld door de dealer die het winnende bod op jouw motor heeft uitgebracht.