Nieuwe gordijnen nodig? Welke neem je dan?

0
200

Er zijn veel winkels die gordijnen verkopen, zowel fysieke winkels als online winkels. Het is fijn om naar een fysieke winkel te kunnen gaan, daar kun je de stof voelen, zien, en ook direct contact hebben met medewerkers voor vragen die je in de winkel al hebt. Online bestellen wordt overigens ook steeds populairder, ze kunnen tegenwoordig namelijk heel eenvoudig staaltjes sturen van de gordijnen die jij op het oog hebt. Als je het wilt doen als in de winkel dan kun je gewoon een staaltje aanvragen en dan wordt deze zonder moeite naar je opgestuurd. Zo kun je de stof voelen en in het echt bekijken om te kijken of het voldoet aan je verwachtingen, voordat je geld uitgeeft aan de real deal.

Soorten gordijnen

Maar waar kun je het beste beginnen als je kijkt naar de hoeveelheid gordijnen die er zijn? Er zit ontgetwijfeld ook een passende optie tussen voor jouw huis, maar het is wel belangrijk om goed na te denken over je wensen en welke eisen je stelt aan de raamdecoratie. Kijk bijvoorbeeld naar de kleur; wil je alles dezelfde kleur of wil je ook variatie in kleur zien door je huis? Hoeveel lagen gordijnen wil je ophangen; ga je voor een rolgordijn en daar een normaal gordijn overheen, of ga je voor jaloezieën of een vouwgordijn? Wil je te allen tijde dat al het licht buiten de kamers blijft, of mag je nog wel wat licht er doorheen zien?

Het bestellen van raamdecoratie

Je kunt ervoor kiezen om er op uit te gaan en allemaal verschillende winkels te bezoeken. Daar kun je direct kijken naar wat je mooi vindt, je kunt een kleur uitkiezen en je kunt vaak ook direct een opdracht aanmaken om je gordijnen te laten maken. Maar je kunt het tegenwoordig ook online doen, je hebt bijvoorbeeld de site Marasol.nl, hier kun je een aantal verschillende soorten gordijnen vinden met de nodige informatie. Een voordeel van deze webshop is dat je alles op maat kunt laten maken, en het bestellen van kleurstalen van de gordijnen die je op het oog hebt is ook kosteloos. 

Hoe zit het met maten?

In sommige winkels kun je gewoon standaard maten kopen van rolgordijnen. Deze passen over het algemeen over veel ramen, maar lang niet allemaal. Ook zijn deze rolgordijnen vaak simpel van kleur. Voor normale gordijnen telt dit natuurlijk niet, je kunt die bijna nergens vinden als het gaat om kant-en-klare gordijnen. Maar bij Marasol kun je alle gordijnen die zij verkopen op maat laten maken. Je kunt altijd even een kijkje nemen op de site voor inspiratie, misschien vind je er wel iets naar wens. Mocht je toch niet voor gordijnen willen gaan, dan kun je bij Marasol ook kiezen voor rolgordijn op maat bestellen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze zult gaan maken.